BZZT. KLIK. Aardlek

En dan pak je een kopje koffie. Beginnen ineens spontaan de lampen in de keuken te knipperen en twee tellen daarna zit je in het donker.

Blijkt een van de twee aardlekschakelaars te zijn getriggerd in de meterkast. Alles doet het intussen weer maar ik vraag mij nu wel af wat er net gebeurde en waarom.

 

6 Reacties

 1. Marian

  Ik heb een tijd zoiets gehad: zo af en toe sprong de aardlekschakelaar eruit zonder duidelijke reden. Uiteindelijk de groepen die door deze schakelaar werden bediend verdeeld over twee aardlekschakelaars en nooit meer problemen gehad.

 2. Koen

  Bij mij was de tuinverlichting de boosdoener; uit het niks ineens eruit geklapt. Fijn dat ook de koelkast & vriezer op dezelfde groep zaten waardoor ik toch niet zo blij was.
  Inmiddels heeft de buitenboel een aparte groep en veiligheidshalve zitten koelkast & vriezer samen bij de vaatwasser. Gaan ook de lichten niet meer knipperen als de koelkast aangaat 🙂

 3. Rick M

  De aardlekschakelaar en de zekeringautomaat worden nog wel eens door elkaar gehaald, zoals de reactie hierboven lijkt het… Wel belangrijk om even na te gaan welke van de twee het nu precies was. Maar goed, lekstroom is altijd lastig om terug te vinden, dus succes.

 4. Barry

  Ergens vocht in een stopcontact of verlengsnoerdoos?

 5. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  In mijn geval echt de aardlek :). Wat opviel was dat de LED verlichting op dezelfde groep begon te knipperen vlak voordat de aardlek uitviel. Ik was op dat moment een kop koffie aan het zetten dus de eerste verdachte is het koffiezetapparaat. Die doet het sinds het “incident” weer zoals het hoort.

 6. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Er zit geen verlengsnoer tussen, vocht zou een kleine mogelijkheid zijn. De waterkoker staat er namelijk ook onder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *