ELGA grafieken bij continu 1 temperatuur

De afgelopen weken staat bij ons de ELGA op een continu programma waarbij de ELGA het dag en nacht 19.0 graden moet houden. Dit hebben wij zo ingesteld omdat het met zonnige dagen eigenlijk zonde is dat de ELGA aan gaat om het huis op 20.0 graden te krijgen terwijl de zon het rond een uur of 11:00 ook al doet.

Nu de temperatuur op 19 graden staat ingesteld, toevallig ook de nachtverlagingsdrempel van de ELGA, zie ik hele interessante grafieken.

Dit is de vermogensgrafiek van vandaag, 24-10-2017.

Drie runs waarbij de ELGA 1x start met ruim 800W maar de andere twee keren lager en meteen terug moduleert. De eerste run zelfs tot net boven de 200W!

Buitentemperatuur en binnentemperatuur

Beide niet zo spannend.

Aanvoer en retour

 

COP

En de COP van de drie runs?

Tussen de 6.5 en 8 voor alle drie de runs!

Firmware

 

Ik vermoed dat er in de firmware van de ELGA iets is geprogrammeerd rondom de nachtverlagingstemperatuur van 19 graden in combinatie met ELGA solo draaien bij nachtverlaging. De ELGA begint minder aggressief en toert zeer snel terug naar hele lage modulatiewaarden. En haalt daarbij onvoorstelbare hoge COP’s. Een COP van 7 betekent dat voor elke 1kWh energie in er 7kWh energie uit komt. In een m3 gas zit ongeveer 8.8kWh aan energie dus bij deze hoge getallen krijg ik een smile op mijn gezicht.