Externe schijf verwijderd en meer

En ik blijf nog even bezig met de server boven. Gisteravond een virtual machine die draait op de server stopgezet. In de VM draaide een mailserver en een Oracle XE database. Ik had op de machine zelf ook al een Oracle XE database draaien. Ik heb het schema van de ene database verplaatst naar de andere en ook de mailserver verplaatst. Daarna kon dus de VM uit.

Deze VM draaide vanaf een externe USB 3.0 harddisk. Na het verwijderen van de VM van 40gb kwam ik er achter dat de schijf bijna leeg was en alleen nog werd gebruikt voor het maken van wat backups en een stukje cloudstorage. Deze heb ik allemaal naar de SSD verplaatst. Daarna was de externe schijf overbodig.

Op de EM600 las ik daarnet een verbruik af wat schommelde tussen de 18 en 22W. Dat is al heel wat beter dan de ruim 36W die ik eerder meette. Als ik uit ga van 20W gemiddeld dan is de besparing dus al 16W. 16W op jaarbasis is 16/1000*24*365= 140kWh.

Ik kan nog meer besparen door de voeding van mijn Arduino MEGA aan te passen, dan kan er nog een adapter tussenuit. Dit ga ik ook zo snel als mogelijk doen.