Hardware consolideren

Verder nog een paar kleine klusjes uitgevoerd op mijn servers om het verbruik naar beneden te krijgen. Onder andere:

Netwerk

De E145 had al jaren een USB to LAN converter specifiek voor de Solarmax omvormer. Die omvormer heeft een adres in de 192.168.1.x range, en laat mijn netwerk dat ook hebben. Waarom ik dus niet eerder de omvormer rechtstreeks op mijn switch heb aangesloten is mij een raadsel. De USB converter is dus nu er tussenuit en ik heb een bestaande kabel verlengd tot aan de kabel van de omvormer, en daar tussen een koppelblokje ( Nier mooi maar werkt wel ).

Remote desktop

Ik gebruik al jaren een mengeling van Remote Administrator en VNC om de servers te benaderen. Ik heb van beide een officiele licentie dus vandaar dat ik die ben blijven gebruiken. Dit heb ik nu allemaal vervangen voor de remote desktop mogelijkheid van Windows zelf. Dit scheelt weer software die draait op de servers. De servers zijn hoe dan ook niet bereikbaar van buitenaf dus ook qua veiligheid geen probleem verder.

Software

Verder nog een keer door alle softwarelijsten gegaan en niet gebruikte software verwijderd. Hopelijk dat de machines het hiermee rustiger krijgen en langer idle draaien.

Backups

Ik heb de backups aangepast, er word al tijden elke nacht een backup gemaakt van de belangrijkste zaken. Deze worden nu ook over het netwerk gedistribueerd zodat ze via via naar een cloudbackup gaan. Daarnaast heb ik Crashplan stopgezet op alle machines thuis. Crashplan gaat stoppen met de ondersteuning voor de applicatie die ik al jaren gebruik. Dan meteen maar uit faseren en wat anders bedenken. Dat is dus nu achter de rug.

Arduino MEGA

De MEGA wordt gebruikt voor het loggen van de S0 meters op de vliering. Ik heb hier al jaren een adapter op zitten op 7V omdat ik dacht dat ik een hoger voltage nodig had om de S0 meters goed te laten werken. Nu blijkt dat dit ook werkt op 5V. Dat betekent dus dat er nog een adapter uit kan. Alleen moet ik hier eerst nog een draad voor om solderen. die zit nu rechtstreeks op de input gesoldeerd van de Arduino, die moet ik dus via de 5Vin pin laten lopen via de Arduino zelf.