Kleine besparing

Onze router staat sinds ons UPC debacle weer 24/7 aan. Dit heb ik vandaag weer veranderd. Onze router gaat uit tussen 1 uur ’s nachts en half 8 in de ochtend. Dit scheelt weer een paar kWh per jaar. ( om en nabij de 30kWh op jaarbasis ).

Het is niet veel maar wie het kleine niet eert…..

1 Reactie

 1. Gert

  Sinds kort heb ik een Qbox energiemonitor en kwam erachter dat er ’s nachts minimaal nog 84 W verbruikt werd, voornamelijk door 2 digitale HD kabelontvangers die continue aan staan, uitgezet en nu een verbruik 36 W.
  Rekening gehouden dat ze ongeveer 3 uur per dag aan moeten staan geeft dit mij een besparing van ongeveer 400 kWh per jaar.

  Ik had al gezien dat mijn sluimerverbruik het grootste aandeel in mijn verbruik was, zonder koel/vriezer ongeveer 700kWh op en totaalverbruik van 3000kWh.
  Mijn zonnepanelen 3360Wp leverden vorig jaar dit vermogen op.
  Onze router is gekoppeld aan de telefoon dus die wil ik ’s nachts niet afschakelen.

  Vorig jaar februari ventilatoren onder de radiatoren en boven de convectorput geplaatst, totaal 8 stuks met thermostaat en snelheidsregeling, werkt nog steeds super en ze blijven nog steeds bijna onhoorbaar.
  Ketelthermostaat op 50 graden en kan de woning hiermee goed verwarmen.

  Ik heb ook wel oren naar een warmtepomp aangezien ik hier nu ook met een lage keteltemperatuur goed kan stoken en elektrische energie ga overhouden.

  Maar eerst moet het platte dak vernieuwd worden, na 20 jaar komen er scheurtjes in en kan ook de zonneboiler ook eens doorgespoeld worden na 3 jaar.

  Martin veel succes met de Elga.

Geen reacties toegestaan.