Netwerk 2.0 update

Afgelopen week weer een hoop gedaan. De muur is weer netjes en strak gemaakt en de eerste 4 aansluitingen zijn operationeel. We zijn nu in principe klaar voor glasvezel in huis en om het te gebruiken, zij het nog niet 100%, daarvoor moet ik nog de rest van het huis aansluiten. De eerste 4 poortjes op de switch zijn nu ook in gebruik en aangezien ik ook nog een Plugwise plug over had ook maar meteen de switch in het plugwise netwerk opgenomen.

1

Dis is hoe onze patchkast er nu uit ziet. Ik pak nu tijdelijk via 1 van de 4 aangesloten patches het bestaande netwerk die verder door de switch wordt verdeeld. In een later stadium komt het internet uiteraard vanaf het glasvezelmodem. Op dit moment houd ik aan dat poort 11 op de patchstrook ook poort 11 is op de switch.

4

En zo ziet het eruit in de woonkamer. De muur moeten we uiteraard nog afsteken en opnieuw afwerken maar het zware en irritante werk in de muur is nu af.

3

En de plugwise plug van de switch. Het verbruik valt me nog tegen. De switch verbruikt 12W continu terwijl er maar twee poortjes aan staan op dit moment. Omgerekend 105kWh per jaar verbruikt deze switch dus. Eens kijken of we daar wat aan kunnen doen op de 1 of andere manier.

3 Reacties

 1. Gert

  Ziet er netjes uit Martin.

  Als plugwise zoveel verbruikt snap ik niet dat die niet uit zet.
  Je gebruikt het voor het monitoren van verbruik, temperatuur etc. maar na verloop van tijd moet je daar toch wel inzicht in hebben.
  Verbruik zou je per maand kunnen aflezen op de meters en noteren, 1x per maand een keer je installatie checken doe je waarschijnlijk toch al wel.
  Noteer hier aan het einde van de maand alle meterstanden en zet ze in een excel sheet, misschien ouderwets 😉

  Na een paar weken gaf de Qbox mij een mooi overzicht van het enegieverbruik .
  Sluimerverbruik elektra aangepast en een paar instellingen aan mijn cv ketel gewijzigd, moet flink wat besparingen gaan opleveren.

  Misschien moet je plugwise af en toe inschakelen.

 2. Martin Kleinman

  Het verbruik van de Plugwise pluggen valt erg mee, zo ergens tussen de 0.5W en 0.8W. Ik heb 16 permanente pluggen in mijn netwerk, dat is dus zo’n 70 tot 112kWh op jaarbasis.

  Misschien dat ik binnenkort het netwerk weer ga aanpassen. Het nut van een aantal pluggen word minder inderdaad na verloop van tijd.

 3. Pierre

  Hallo Martien,
  Ik las je bericht over het verbruik van de switch. Ik heb hetzelfde probleem gehad en een dlink dgs 1008d gekocht. Die wordt zuiniger als er geen verbinding is met een poort (wordt uitgeschakeld) en gaat zelfs in slaapstand. Ik meen dat die van mij een tientje of vier was. Switchverbruik van 16 naar iets minder dan 4 watt.

  Groet
  Pierre

  Energiebesparende functies: D-Link Green
  De D-Link DGS-1008D Gigabit switch beschikt over een aantal energiebesparende functies. Zo worden ongebruikte poorten automatisch uitgeschakeld en gaat de switch in de slaapstand wanneer alle poorten inactief zijn.

Geen reacties toegestaan.