Nieuwe vriezer en meer

Het was een tijdje stil vanaf onze kant, geen paniek we zijn er nog. We zijn alleen op dit moment erg druk met van alles en nog wat en daardoor staat deze blog wat op een lager pitje. Hieronder wat interessante zaken die de afgelopen weken speelden.

Nieuwe vriezer

Onze vriezers puilen intussen uit met brocolli, sugarsnaps, courgettes, aardbeien en nog veel meer wat we hebben geoogst van onze eigen volkstuin. Daarom hebben we een 500 liter grote vrieskist gekocht en is het kleine vriezertje uit de schuur nu verhuisd naar boven. De vriezer draait sinds vanochtend en wordt uiteraard aktief gemonitord wat het verbruik is.

We hebben gekozen voor een A+ model, deze kostte 379,- euro en was veruit de goedkoopste in zijn klasse. En nee we hebben geen merk hokkiebokkie of yolo gekozen maar voor het merk Zanussi. Wij gaan wel extra elektriciteit verbruiken, volgens de gegevens zouden we een kleine 400kWh extra op jaarbasis gaan gebruiken.

Cijfers

Ik loop wat achter :), die cijfers komen nog 🙂

 

 

3 Reacties

 1. Piet Onman

  Zanussi is toch hokibokki?
  Anyhow nog plannen om de vriezer na te isoleren?

 2. Dirk-Jan

  Recent zelf ook nieuwe vriezer aangeschaft en gekozen voor het meest zuinige a+++ model. Ik verbaas me er een beetje onder dat jij voor een relatief onzuinig model hebt gekozen. Ik ben benieuwd naar de reden. Had je stroom over?

 3. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Simpel; Deze vriezer A++ kostte 369 euro voor een vrieskist van bijna 500 liter. De grootste A+++ vriezer die wij konden vinden was 419 liter en kostte maat liefst 1099 euro volgens de pricewatch.

  Dan is het een makkelijke afweging.

Geen reacties toegestaan.