Problemen thuis

Het is niet onze geluksweek.

ELGA

De koppeling bij de warmtewisselaar lekt een klein beetje. Intussen hiervoor gebeld om het na te laten kijken. De service blijft top!

Waterontharder

Twee weken geleden kwam ik er achter dat het waterverbruik en zoutverbruik van de waterontharder nogal omhoog ging. De 20e is Aquacell langs geweest. Die hebben geconstateerd dat de kop van de waterontharder lek was op een las. Deze kop is onder garantie vervangen.

Rechts bij de waterinlaat lekte hij, dit water kwam in de bak onderin terecht waardoor het zoutverbruik nogal toe nam.

De kop inclusief het binnenwerk zijn vervangen.

Afgelopen vrijdag wilde ik controleren of ik weer zout moest bijvullen. Toen zag ik dat er zout water langs de rand van de waterontharder weg lekte en dat er een plasje in de meterkast op de vloer lag. Ik heb meteen de waterontharder ontkoppelt en maandag gebeld.

Daarnet zijn ze weer langs geweest en er is niets aan het apparaat te zien. De enige mogelijkheid die wij kunnen bedenken samen is dat een zoutblok ineens een stuk naar beneden is gezakt in het reservoir en een plons heeft gegeven. Er lekt namelijk verder niets in het apparaat en het hele apparaat gebruikt, afgezien van in de harskernen en onderin de bak, geen zout water. Wat er lekte langs de randen was echt zout water.

Robotstofzuiger

En dan nog de robotstofzuiger die al 1 1/2 jaar elke ochtend rondrijd in de woonkamer. Die hield er een paar weken geleden ook ineens mee op. Intussen is die gerepareerd en komt die vandaag weer terug. Nu de robotstofzuiger een paar weken weg is merk je eigenlijk hoeveel dat ding elke ochtend weghaalt van de vloer!

Zeker met katten en kittens die rondrennen in de woonkamer.