Software iets aangepast

Ik heb al jaren een database met een frontend draaien waarin ik onze meterstand bijhoud maar waar ook alle gegevens van het KNMI in op worden geslagen. Het viel mij vanochtend pas op dat de actuele gegevens van het KNMI niet meer werden opgeslagen. Dit kwam door een subtiele aanpassing in de KNMI website waardoor mijn scraper niet correct meer werkte. Hierdoor heb ik geen actuele gegevens in de periode 30-10-2017 t/m 26-11-2017.

Verder heb ik gemerkt dat de dag gegevens die het KNMI elke dag publiceert ook al twee dagen niet correct werken. Dit heeft behoorlijk invloed op het bepalen van het aantal graaddagen en het bepalen van het meerverbruik of minderverbruik ten opzichte van een andere periode.

Ik heb hierom mijn code weer iets aangepast. Voor het bepalen van het aantal graaddagen op een dag/maand wordt nu het volgende lijstje met prioriteiten gebruikt:

  1. Informatie uit dag gegevens bij het KNMI
  2. Informatie uit actuele gegevens bij het KNMI ( mits er meer dan 90% van een dag gelogd is in de database )
  3. Informatie uit mijn eigen sensordata.

Zo lang de informatie niet uit de eerste bak komt zal mijn programma het voor die dag blijven proberen totdat die data wel beschikbaar is.

De komende dagen maar eens kijken hoe dit precies gaat verlopen en of het proces nauwkeuriger hierdoor wordt.