Aanpassing energiebelasting

Op 1 januari wordt de energiebelasting op elektriciteit verlaagd en wordt de standaard teruggave energiebelasting verhoogd om tegemoet te komen aan de hogere energietarieven. Intussen zijn de definitieve maatregelen bekend en kan via https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/inzicht-in-je-energierekening/energiebelasting-2022/ worden gekeken wat de impact van deze maatregelen zijn voor iedereen.

Voor ons zijn dit de gevolgen: ( 4100kWh, 132m3 gas )

Wij gaan er in 2022 maar liefst 586,55 minder energiebelasting betalen. Wow.

Hoeveel gaat u minder betalen?

3 Reacties

 1. eric-pvt

  ik ga helemaal niets meer betalen, want het kadootje is groter dan de jaarlast, wel jammer van mijn krampachtige leverancier… die zag gratis levering niet zitten…jammer joh…het ging daar ook al duurder waaien met de windstroom, dus ga maar lekker verder dromen.

 2. Marnix

  Je gaat zoveel voordeel genieten omdat je je begeeft in een hoekje waar ze je graag willen hebben.
  Ik heb voor mijn situatie ook even gecheckt, ik krijg €266,21 meer terug dan dit jaar ook niet verkeerd.

  @Eric-pvt ik weet niet bij wie je energie afneemt, meestal kan het maandbedrag wel op 0. Is mij ook gelukt en ik zit bij een energieleverancier die daar altijd heel moeilijk over deed.

 3. eric-pvt

  gewoon zoals Martin, greenchoice, verhogen kan altijd, doen wij anders automatisch met de sjv algoritmes voor u, balkje naar links, ohoh moeilijk…jeetje oh nou ehm, jeuktaal..ehm werkt niet .. mmm dan maar gelijk geven. en ondertussen nooit ene cent of waardering gehad voor tonnen co2 niet uitgestoten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.