Aerogel, de eerste cijfers

Nu is het natuurlijk het zomerseizoen en de mussen vallen van het dak af, het is dus nu niet echt de tijd om de controleren of de isolatie werkt. Toch heb ik gisteren en vandaag de infraroodthermometer gepakt en ben ik gaan meten in huis om een eerste indruk te krijgen hoe goed, of slecht, het isoleert. Als referentiepunt heb ik een stuk tegels gepakt bij de verwarming in de bijkeuken, die uitstaat uiteraard. Nu kan ik mooi vergelijken wat het temperatuurverschil is tussen niet geïsoleerd en wel geïsoleerd.

De niet geïsoleerde vloer is op dit moment 19,1 graden warm/koud. De vloer in de kamer en keuken is op dit moment tussen de 22,0 en 22,3 graden Celsius. De vloer in de bijkeuken met aerogel is op dit moment, *TROMGEROFFEL*, ook 22,3 graden warm. Dus een verschil van 3,2 graden tussen niet geïsoleerd en wel geïsoleerd.

De eerste indruk is dus prima te noemen, de vloer in de bijkeuken is op dit moment net zo warm als de vloer in de kamer en de keuken, en dat is wel eens anders geweest! De echte test volgt uiteraard in de winter zodra het gaat vriezen .

1 Reactie

  1. michael

    Hallo Martin,

    Hoe bevalt de aerogel tot nu toe,zit er aan te denken dit materiaal ook te gaan gebruiken.

    Groet,

    Michael

Geen reacties toegestaan.