Alles kan kapot?

Alles kan kapot? Ja helaas kan alles kapot. De afgelopen 2 maanden is er hier in huis heel wat kapot gegaan en intussen gerepareerd. Hieronder een bloemlezing.

Robotstofzuiger

Als eerste ging de robotstofzuiger kapot. Op het moment dat het apparaat stuk is merk je pas hoeveel zo’n ding elke ochtend heel vroeg voor je weg haalt voordat je beneden komt. Iets in de aandrijving deed het niet meer. Hij reed nog wel rond maar de borstels draaiden niet meer mee.

Gelukkig hadden we nog garantie maar moest het apparaat wel opgestuurd worden. Intussen is hij weer gerepareerd en weer terug.

Waterontharder

Ook de waterontharder is kapot gegaan. Het viel mij op dat de ontharder ineens wel heel erg veel zout ging verbruiken. De tijd tussen twee vullingen werd steeds korter en korter. Aquacombi is langs geweest en kwam tot de conclusie dat een waterinlaat lekte en er veel te veel water in de bak stond. Tevens is meteen het regelmechanisme vervangen voor een sterkere variant.

Dit was echter niet alles. Na deze aanpassing kwam ik er achter dat de ontharder lekte, er kwam zelfs water onder de deur door van de meterkast. Aquacombi is weer langs geweest om te kijken maar na een uitvoerige inspectie was er niets te zien. De enige logische verklaring was dat het zout de eerste keer versneld was opgelost in het schone water en dat de blokken zout naar beneden waren gevallen. Dit zou dan een vloedgolfje in de bak hebben veroorzaakt.

Dit was het helaas niet, na een paar weken weer lekkage en is Aquacombi weer langs geweest. Dit keer is de hele machine wederom na gekeken en terug geplaatst. Sinds die tijd lekt hij niet meer gelukkig. Maar ik houd het in de gaten.

Alles is netjes onder garantie opgelost en wij hebben de garantietermijn met 5 jaar laten verlengen.

Vaatwasser

En daar houdt het niet op. Ook de vaatwasser gaf er ineens de brui aan. Volgens het boekje betekende de storing dat er water onderin de bak terecht was gekomen. Op dat moment gaat de pomp draaien om al het water uit de vaatwasser te pompen.Hetzelfde boekje leert dat deze storing niet zelf op te lossen is. Dus maar een reparateur bellen.

Die is langs geweest, heeft geconstateerd dat een pakking bij de pomp lekt en heeft die vervangen. Omdat er geen garantie meer zat op de vaatwasser hebben wij een deel van de reparatie zelf moeten betalen.

ELGA

En ook de ELGA had problemen. Tijdens het aanpassen van de pompsnelheid kwam ik er achter dat er een koppeling lekte bij de warmtewisselaar. Ecolibrium was snel aanwezig en heeft de koppeling gerepareerd. Echter niet helemaal goed want de lekkage bleef. Wij waren eerst bang dat het niet de koppeling bij de wisselaar was maar de wisselaar zelf.

Dat was gelukkig niet het geval. De koppeling is intussen nog een keer los gehaald en opnieuw vast gezet en daarmee is de lekkage opgelost.

Wasdroger

En nu is de wasdroger kapot. De trommel maakt een bonkend geluid wanneer deze rond draait. Die loopt dus ergens tegen aan. Vlak daarvoor was een filter al gescheurd maar die kon ik zelf eenvoudig vervangen.

Deze week komt er een reparateur langs om te kijken wat er mis is met de wasdroger.

Tja

Dit is dus allemaal gebeurd in de periode vanaf begin oktober tot nu. Alles is tot nu toe netjes opgelost alleen kost het zo vreselijk veel tijd en gedoe om alles weer netjes te krijgen.