Alltime opbrengstrecord zonnepanelen

Het is en blijft een hele rare maand juli. Het is ontzettend wam maar ook ontzettend zonnig. Zo zonnig zelfs dat al vrij snel duidelijk werd dat het absolute record qua opbrengst wel eens verbroken zou kunnen worden. Dat record stond op mei van dit jaar met 460kWh. Die 460kWh grens werd al eerder deze maand verbroken maar nu gaat er ook een absoluut record aan, een grens waarvan ik niet had verwacht die ooit te bereiken met onze zonnepanelen. We zijn namelijk vandaag over de magische 500kWh opwek in 1 maand heen gegaan.

En de dag is dus nog niet afgelopen. Met een beetje geluk halen wij de 505 of zelfs 510kWh deze maand!

Wat een waanzinnig jaar is 2018 tot op heden voor de zonnepanelen. In de top 15 staan maar liefst 3 maanden van 2018!

 

 

6 Reacties

 1. Barry

  Hier ook ongeevenaard hoge opbrengst

 2. Marnix

  Wij hebben veel opbrengst, maar ook behoorlijk veel gekoeld.
  Koelen is trouwens goed bevallen, de hete dagen hebben wij niet zo ervaren binnen 🙂
  En slapen doen we als normaal, heerlijk.

 3. Albert

  Hier ook een recordopbrengst: 355 kWh met een installatie van 2.2 kWp. De panelen liggen allemaal op het Oosten en zijn ruim een jaar oud. Volgens mij een zeer goede opbrengst als ik het afzet tegen de opbrengst en het vermogen van de installatie van Martin. Maar jouw panelen zijn gemiddeld ook wat ouder en hebben deels last van slagschaduw. Ik ben behoorlijk tevreden met de panelen met een Oost oriëntatie. Als ik het vergelijk met een installatie met een vergelijkbaar vermogen met een Zuid oriëntatie bij mijn dochter op het dak zie ik dat er dagen zijn dat mijn panelen meer opbrengen maar gemiddeld over een maand wel minder opleveren. De dagen met hoge opbrengsten zijn waarschijnlijk te danken aan koele zomerochtenden met veel zon. Terwijl de panelen met Zuid-oriëntatie totaal meer opleveren omdat ze per maand meer uren zon vangen.

 4. Floris

  Gefeliciteerd met zo’n prachtige recordopbrengst! Mijn eigen oude paneeltjes deden het alleen in juli 2006 (!) beter dan afgelopen juli. Dit jaar kan bijna niet meer stuk. De zonneboiler heeft de hele maand bij wijze van spreken staan loeien.

 5. Harry

  Mooie opbrengsten hoor !
  Mischien is het volgende linkje ook wat voor je ,kan op zonnestroom draaien en past in je denkwijze.
  Het is iig het overwegen waard.

  https://www.cvtotaal.nl/ferroli-aqua1-plus-ht-warmtepompboiler-90-liter.html?gclid=Cj0KCQjw-o_bBRCOARIsAM5NbIOiKyYoZS2Tl85eHv6gACKf3wE7DvB9Rpw5Yl7BiMGGKsKzb7vEdmUaAiEqEALw_wcB.

Geen reacties toegestaan.