Verwarming

En hoe steekt onze verwarming nu exact in elkaar. Hoe zorgen wederom de zonneboiler, warmtepomp en de CV ketel ervoor dat wij het warm hebben in de winter. .

cv

De ELGA en de CV zorgen beide voor de verwarming. De zonneboiler is, zoals in het schema is te zien, ook aangesloten als een radiator. Deze kan door de tweewegklep ( 2-Klep ) worden afgesloten door de controller van de zonneboiler. Door de handmatige klep ( HK ) kan de tweewegklep worden overgeslagen.

Boilervat

Het boilervat heeft door deze setup een bijzondere plek. Wanneer de boiler warmer is dan het water in het CV systeem dan verwarmd de zonneboiler dus ook het huis. En doordat de zonneboiler de retour verwarmd zorgt de boiler er ook voor dat het hele CV circuit sneller op een hogere temperatuur komt. Vooral voor de warmtepomp is dit interessant, die is namelijk sneller op temperatuur waardoor het huis sneller warmer wordt. In vergelijking met elektronica is ons boilervat op deze manier een hele grote condensator. Deze kunnen we opladen met de ELGA, CV ketel en met de zon!