Dag verder

Weer een dagje verder! Hoog tijd voor wat foto’s

De voorzetwand begint vorm te krijgen.

voorzetwand3

voorzetwand2

voorzetwand1

De buitenmuren krijgen netjes folie, bij de binnenmuur hoeft dit niet. Op de foto is net te zien dat de eerste uitsparingen voor leidingen ook al zijn gemaakt. Dit geheel gaat erg netjes worden.

Ik krijg diverse vragen waarom we geen aerogel of PIR platen gebruiken. Aerogel was hoe dan ook geen optie in verband met de hoge kosten. PIR had misschien nog gekund, de keuze is echter gevallen op glaswol van Isover van 45mm dik. Belangrijkste is om de muren thermisch te onderbreken. De buitenmuren zijn al bescheiden geisoleerd met deze verdubbelen we meer de isolatiewaarde.

Voor de binnenmuur is het puur een kwestie van het onderbreken van het beton zodat de thermische massa kleiner wordt van de woonkamer.

Radiatoren

radiator_weg

Alle radiatoren zijn intussen weg op de benedenverdieping. Ook dit lelijke ding die in de gang hing. De vloerverwarming is nog net te zien op de foto.

Het toilet

wc1

wc2

Vandaag is het toilet voorzien van tegels. Ziet er netjes uit of niet!

WTW toetje

wtw_geisoleerd

Ik heb afgelopen zondag met een plaat Isover de afvoer van de douche ook geïsoleerd. Ik moet met wat tape het nog wat beter vastzetten zodat het rondom netjes blijft. Alleen mijn rol ductape was op ;). En ik mag uiteraard nu niet de tegelvloer op die aan het drogen is.

Wordt vervolgd!