Dakgoot op het oosten, DICHT!

De dakgoot op het oosten is gisteren compleet gesloopt en opnieuw opgebouwd door de firma Spanhak dakwerken. Doordat vorig jaar er een laag flexibele rommel erop is gesmeerd kon er jammer genoeg geen nieuwe laag worden gebrand en moest de hele goot tot het kale beton worden gesloopt.

imag0815

Op het beton was redelijk duidelijk te zien waar het lekte. Het water liep uiteindelijk via het laagste punt, ons dakraam, naar binnen onder deze lat door.

imag0817

Op de lat zijn nog duidelijk de natte plekken te zien van het vocht.  Ook zijn de resten nog te zien van onze oude dakkoepel. Deze is expres blijven zitten om een opstaande rand te houden voor de goot.

Er zat ongeveer 4cm piepschuim onder het bitumen als isolatie. Dit is vervangen voor 6cm PIR schuim wat resulteert in een veel hogere Rd waarde nu van de gootconstructie. Gaat het veel gas besparen? Ik heb geen idee.

 

Alle foto’s van de renovatie van de dakgoot:

2 Reacties

  1. Roger

    Jammer dat de betreffende dakdekker zich niet conformeert aan de NEN 6050 die onlangs van kracht is gegaan. Dit was uiteraard géén klus om met een brander aan te pakken, maar met bijvoorbeeld Resitrix SK.

  2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

    Geen idee hoe dat werk en wat die NEN standaard inhoud. Bij het dakbeschot is NIET gebrand overigens en is een soort fohn gebruikt

Geen reacties toegestaan.