Database draait weer en meer

Ik heb mijn domotica database weer draaiende. Dat heeft wat meer werk gekost om alles weer in de rails te krijgen. De originele database was dermate kapot dat die niet meer te redden was. De database was jammer genoeg ingestort voordat de backup van die dag kon draaien. Ik ben jammer genoeg daar al bijna 24 uur aan data verloren en ik had pas de dag er op de database min of meer opnieuw geïnstalleerd.

Bij het herinstalleren en het terug zetten van de backup bleek ook dat mijn originele herbouwscripts niet meer volledig waren. Dat heeft de boel nog meer vertraagd; Uiteindelijk heeft het zeker 2 dagen gekost om alles weer op het niveau te krijgen dat de loggers weer data konden verzamelen.

Ik ben helaas ook software kwijt geraakt. Ik had een stuk code geschreven zodat er informatie op deze website ( rechts in de sidebar ) stond. En je zal altijd zien; Daar had ik geen backupscript voor geschreven.

Website

De domotica website lag dus uiteraard ook compleet plat. Ik was al een tijdje bezig om die te vernieuwen en daar heb ik de afgelopen twee weken wat harder aan gewerkt om die af te krijgen. Een lockdown heeft spreekwoordelijk dan toch nog een voordeel.

Ik ben best tevreden over hoe het er nu uit ziet.  Ik heb meerdere dashboard gemaakt in plaats van 1 grote. Elk dashboard heeft 4 waarden bovenaan die belangrijkste informatie over dat dashboard zeggen. Naast het hoofddashboard ( hier onder ) heb ik ook dashboards gemaakt voor:

  • Woonkamer
  • Warmtepomp
  • Daikin airconditioning
  • Zonneboiler
  • Zonnepanelen
  • DoucheWTW
  • Energieverbruik
  • Temperaturen
  • KNMI data

Verder zijn uiteraard alle tabellen weer terug gekomen en heb ik overige grafieken, deze heb ik nu wel beter gesorteerd per thema.

Dashboard woonkamer

Dit is het dashboard van de woonkamer geworden. Alle grafieken geven informatie van de afgelopen 24 uur aan, rechtsboven kan ik een datum selecteren, of door de dagen heen bladeren. Alle 4 de grafieken veranderen dan automatisch mee.

Onderaan heb ik nog steeds de mogelijkheid om op een detailwaarde te klikken voor een hele grote grafiek en uiteraard kan ik in- en uitzoomen op elke grafiek.

 

Energieverbruik dashboard

 

Detailgrafiek

Tot slot

Niet alles werkt al even vlekkeloos en sommige dingen werken nog helemaal niet. De frontend is inmiddels nu wel zo ver dat ik de oude heb verwijderd en de nieuwe nu standaard heb gemaakt.