Eerste klap is een daalder waard

De eerste klap is een daalder waard. Nu ik alles weer met Plugwise monitor kan de Iungo er tussenuit. Nogmaals; Niet omdat de Iungo / Zwave minder is, alleen is het vele malen duurder om alles te gaan loggen/monitoren met Zwave dan dat het was om mijn Plugwise netwerk uit te breiden.

De Iungo is nu volledig uit het netwerk verwijderd en ik heb ook de kabels aangepast in mijn koof boven de meterkast.

Dit is er uit gekomen. De Iungo controller, een Zwave plug bij de ELGA en een netwerkkabel van ruim 3 meter.

Het resultaat is meteen zichtbaar in de grafieken.

In de koof scheelt het 2 tot 3W continu. Bij de warmtepomp scheelt het ongeveer 1W continu nu de extra plug er niet meer in zit. Dit gaat dus op jaarbasis tussen de 26kWh en 35kWh besparen. Nog maar 470kWh te gaan πŸ™‚

Kattencamera

Ik heb daarnaast de kattencamera ook uit gezet, die doet 5W continu. Dat scheelt ook weer 20 tot 30kWh per jaar.

Printer

De printer verbruikt ook 2W continu als die niets doet. Aangezien wij ’s nachts nooit printen heb ik een schakelschema gemaakt die de printer ’s nachts uit zet tussen 01:00 en 08:00. Dat scheelt ook weer 5,1kWh per jaar. Het is niet veel maar elk klein beetje helpt.

Audiomeubel

Het audiomeubel gaan we weer met de hand schakelen in plaats van met de plugwise plug automatisch. Normaal stond hij uit tussen 01:00 en 08:00, echter gaan wij vaker eerder naar bed en gaat pas rond 11:00 in de ochtend weer aan. Dat houdt in dat er 5 uur lang meer wordt bespaard. Dat scheelt ook weer 20kWh per jaar.

Opgeteld

Tel ik al deze kleine beetjes bij elkaar op dan kom ik uit op: 35 + 30 + 5 + 20 = 90kWh. Allemaal kleine beetjes maar het begin is er. Nog 410kWh te gaan om ons doel te halen.

 

 

 

1 Reactie

  1. Kjeld Schouten-Lebbing

    Om uitschakel tijd te optimaliseren, kun je kijken naar een setup waarbij er een schakelaar bij de deur en bij elk bed is (1 voor elke bewoner)

    Bij slapen/opstaan en bij verlaten/thuiskomen in/uit te schakelen, kun je automatisch laten berekenen of er iemand thuis is.

    Als schakelaar kun je rfid tags gebruiken, of gewone wandschakelaars met daarin een Sonoff. Een dergelijk systeem werkt zuiniger en nauwkeuriger dan meer geavanceerde aanwezigheidsdetectiesystemen (wasp-in-the-box bijv.)

Geen reacties toegestaan.