Ergenis: WIFI netwerk in huis

Ik heb al jaren een Ubiquiti mesh netwerk in huis om op elke verdieping fatsoenlijk WIFI signaal te hebben. Laatst liep de configuratie in de soep en kon ik niets meer bijwerken.

Na het netwerk compleet opnieuw te hebben opgezet werkte alles in huis weer prima. Na een week of 2 begon de ellende opnieuw, dit keer konden een aantal Apple apparaten niet meer verbinden. Na lang zoeken maar besloten om de AP op mijn router weer online te gooien, en daar deden die apparaten het wel goed op. AARGH!

In eerste instantie vermoedde ik dat het probleem zat in alleen Apple apparatuur. Echter deed iemand anders zijn telefoon ( Samsung ) het ook niet met precies dezelfde symptomen! Namelijk wel verbinden maar daarna meteen de verbinding verbreken waarna het spelletje van verbinden/verbreken helemaal opnieuw begint.

Na wat speurwerk heb ik de boosdoener gevonden:

Het vinkje bij “Hoge prestatie apparaten” uit gezet en spontaan gaat alles weer goed met alle apparaten. Blijkbaar heb ik die optie in de afgelopen weken een keertje aan gezet waardoor de ellende is begonnen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.