Excelsheet-nachtmerrie

Zoals de meesten wel weten houd ik al jaren een aantal Excelsheets bij met zeer gedetailleerde data over onze meterstanden, zonnepanelen, het weer etc. Dit bijhouden gaat deels automatisch maar ook nog een erg groot deel moet met de hand. Zo elk jaar rond eind december moet ik alle Excels gaan uitbreiden met het nieuwe jaar en ik moet dan ik weet niet hoeveel formules opnieuw gaan invoeren. Ik ben dat eigenlijk een beetje zat aan het worden.

Database

Ik ben nu bezig met een database te maken waarin ik alleen nog onze meterstanden hoef in te voeren en de rest volledig automatisch gaat. Dat gaat me niet alleen een hoop tijd schelen ik krijg dan ook ineens de mogelijkheid om nieuwe grafieken te maken en nieuwe trends en dergelijke te ontdekken in de data.

 

2 Reacties

  1. Sanne | Zonnepanelen

    Zo’n database scheelt je inderdaad ontzettend veel tijd. Ik ben ook veel tijd kwijt aan het updaten van mijn excelsheets, misschien moet ik ook maar eens een database maken… Welke software gebruik jij hiervoor?

  2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

    Ik gebruik zelf op dit moment een Oracle database. Ik ben Oracle developer van origine, dus vandaar de keuze voor Oracle ( XE/gratis ) in dit geval. Beetje hacken in PL/SQL en straks de statistieken en grafieken laten renderen in Java.

Geen reacties toegestaan.