Grote servermigratie begonnen, part 1

Ik ben begonnen met de grote servermigratie 2019. Ik heb hier de afgelopen periode weinig ruchtbaarheid aan gegeven op de website maar ben er op de achtergrond heel hard mee bezig geweest. Doel van het geheel is om ons serverpark een stuk zuiniger en sneller te maken.

Hier had ik nog een aantal maanden voor willen uit trekken maar dat ging helaas niet meer. Mijn zuinige AMD E1-2500 gebaseerde laptop als server stond de afgelopen weken letterlijk te klapperen. Die machine heeft 8gb aan geheugen aan boord en de machine liep akelig tegen de grenzen aan. Zodra windows zelf gaat voorstellen om software uit te schakelen dan weet je dat het menens is.

Situatie

Wat is onze situatie op dit moment?

  • Synology DS214 NAS met 2x 2TB drives in RAID-1 en een aparte 4TB externe schijf als losse backup schijf
  • Laptop AMD E1-2500 als server voor mijn ontwikkelspullen, zonnepaneellogger, jSunnyreports, subversion repository, Oracle database, dropbox, stack storage etc

Beide machines verbruiken gemiddeld zo’n 35W op dit moment. Volgens plugwise ziet dat er zo uit.

Als ik dit om reken naar jaarverbruik dan komt dit neer op 306kWh, ongeveer 75 euro per jaar.

Problemen

Een van de grootste problemen is dat de laptop nog op Windows 7 draait, begin volgend jaar houdt daar de support voor op en dan moet ik dus over. Daarnaast is de AMD E1-2500 een beroerd trage processor. Volgens de single-core test van Passmark CPU benchmark haalt de AMD E1-2500 slechts 517 punten.

Verder heb ik in diezelfde laptop een 120gb SSD zitten, en dat is achteraf gezien veels te weinig. Naast dat het OS zijn best doet om hem vol te gooien kan ik niet alles er op kwijt en hangt er dus een 1TB externe schijf extra aan.

Nieuwe server

De nieuwe server ben ik nu aan het installeren, binnenkort ga ik de resultaten posten hier.

 

1 Reactie

  1. Rick M

    Nu heb je het interessantste achterwege gelaten: wat zijn de specs van de nieuwe server?
    En wat voor elektra verbruik verwacht je straks?

Geen reacties toegestaan.