Het dak is geisoleerd door Koston.

Koston is gisteren geweest om het dak na te isoleren. Ik moet zeggen dat dit veel sneller ging dan verwacht. De mensen van Koston waren er rond half 11 en rond 3 uur in de middag waren ze al klaar met isoleren.

Er is ergens tussen de 7 en 8cm gemiddeld aan extra isolatie tussen de dakpannen verdwenen. De extra isolatiewaarde zit ergens zo rond de 2,1 en 2,3 ( Rd ). Een aanzienlijke verbetering dus!

Gelukkig hadden de mannen weinig tot geen last van de dakhaken waar de zonnepanelen op vast zitten. Er hoefde gelukkig geen enkele dakhaak verwijderd te worden. Gelukkig maar zou ik zeggen. Alleen de zonneboiler was een uitdaging. Deze kon er niet af en het zou een uitdaging worden of de isolatielans overal volledig bij zou kunnen. Uiteindelijk is dit ook gelukt.

Omdat plaatjes meer zeggen dan 1000 worden hierbij wat foto’s.

 

SAM_1090 SAM_1091 SAM_1092 SAM_1093 SAM_1094 SAM_1095 SAM_1096 SAM_1097 SAM_1098 SAM_1099 SAM_1100 SAM_1101

 

 

 

 

 

 

9 Reacties

 1. Pingback: Eerste ervaringen na het isoleren van het dak | Familie Kleinman blog

 2. W.Wonderland

  Martin, heb je ook een globale kosten overzicht (prijs m2)?
  Vragen over Rd zijn beantwoord, echter wat was jouw situatie vooraf?

  Zelf loop ik er ook sterk over te denken om het op deze mainer te doen. Alternatief is het totaal vervangen van de dak, wat vooral met een dakkapel in de kosten gaat lopen.
  Zelf heb ik op dit moment vezelplaten met 3.5 cm pur erop, hoogte vertikale latten is totaal 10cm en horizontale panlatten 2cm. Extra isolatie (excl. ruimte onder de pannen) = 10+2-3.5 = 8.5 cm (met pannen zou dat +/- 10cm gemiddeld zijn.
  Dit is een aanzienlijke verbetering echter ik wil het in één keer goed doen vandaar de vraag om informatie

 3. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Ons dak bestaat uit, van binnen naar buiten, 28mm spaanplaat, 20mm PIR, lattenwerk , dakpan. Met dus gemiddeld 7 a 8cm ruimte tussen het dakbeschot en de dakpannen.

  We waren voor 65 vierkante meter net geen 2100 euro kwijt. ( 2082 euro ). Dus ongeveer 32 euro per vierkante meter om te isoleren.

 4. W.Wonderland

  Martin, bedankt voor de informatie.
  Prijs valt mij niet tegen als ik het vergelijk met de DHZ oplossingen zoals FlatFixx (welke aan de binnenzijde moeten (bij mij niet mogelijk)) en zelf geplaatst moeten worden.
  Extra hoogte zou bovendien nog mogelijk zijn met een verhoging van de panlatten.
  Ik ga het allemaal eens rustig bekijken.

 5. Martin Kleinman

  Je zit met een verhoging van de panlatten alleen mogelijk met een probleem bij je nok. Je moet dan je nokvorstconstructie ook aanpassen als je de panlatconstructie hoger gaat maken. Je nok moet dan namelijk ook hoger worden.

 6. W.Wonderland

  Martin, bedankt voor het meedenken, nok “probleem” had ik reeds bedacht en ik zal de huidige montage eerst eens moeten bekijken of dit eventueel mogelijk is.
  Betreft een “Geveldak” dus onbeperkte verhoging is ook niet mogelijk.

  De enige reden waarom in nu Koston niet bel en zeg kom langs is dat je het maar één keer kan doen en ik wil het in één keer goed doen (=maximaal haalbare isolatie (uiteraard voor een normale prijs (dus geen onbetaalbare Nasa oplossingen))

  Helaas kost dit meer tijd.

 7. Pingback: Dakisolatie en de cijfers | Familie Kleinman blog

 8. Hans de Git

  Hoi Martin,

  Waar zijn de plaatjes van je dakisolatieklus gebleven?

 9. Martin Kleinman

  Edit: De plaatjes ontbreken! Op de 1 of andere wijze zijn die niet meer aanwezig op de server. En ik kan ze thuis op mijn eigen machine ook niet terug vinden!

  *HELP*

Geen reacties toegestaan.