Ieks: Lekkage!

We hebben last van lekkage. Bij harde wind en veel regen lekt het in onze slaapkamer en boven op zolder. En het was dus al drie keer raak de afgelopen drie weken.

Vervelende is dat het water bij ons in de slaapkamer redelijk hard binnen komt. En het komt binnen tussen de aftimmering en het kozijn.

Wat wel duidelijk is geworden is dat onze buitengevel er beroerd bij staat. Grote stukken voeg zijn weg en bij de juiste omstandigheden zie je het water bijna door de stenen stromen. Uiteindelijk komt het waarschijnlijk op de latei terecht boven ons slaapkamerraam en kan het via het kozijn naar binnen lopen.

Alleen hoe moeten we dit oplossen? Impregneren? Of stenen eruit slijpen en een stuk lood plaatsen zodat het water niet meer op de latei kan komen?

 

3 Reacties

 1. Marnix

  Waarschijnlijk het laatste, lood erin maken.
  Of muur helemaal afbreken en dikke isolatie met steenstrips ervoor terug.
  Moet het lood overigens nog steeds.

 2. Marnix

  En waarschijnlijk moet je even alle voegen eruit slijpen en opnieuw aanbrengen.
  Kan je mooi zelf doen, belangrijkste is dat je specie vrij droog is en je maakt het af met een stoffer van stoffer en blik.

 3. gerd

  als er bv een plas water blijft staan en de wind staat erop , kun je er bv rubberen tegels op de kop neerleggen waar het water blijft staan , en zo geen ophoping krijgt , tijdelijke oplossing

Geen reacties toegestaan.