Isoleren #3

Intussen de offerte die ik heb gekregen bevestigd om de spouwmuur extra te laten isoleren. De wachttijd is 10 tot 12 weken op dit moment, dus het wordt hoogstwaarschijnlijk januari 2022. Precies op tijd voor het echte koude deel van de winter. De buurman doet ook mee, de buren daarnaast ook. Gisteren heb ik ook nog iemand anders in de buurt gesproken en hij is ook enthousiast.

Voordat er wordt geïsoleerd ga ik uiteraard met de warmtebeeldcamera alle gevels in kaart brengen en als na 14 dagen de isolatie volledig is uitgehard maak ik nogmaals foto’s. Ik ben dan heel erg benieuwd hoe het er uit gaat zien.

Wordt vervolgd!

2 Reacties

  1. Joop

    Heb je goed uitgezocht of het vullen van je spouwmuur geen problemen gaat opleveren met je water(vocht) afvoer op,je binnenblad? Het vullen van je spouw is niet altijd verstandig en kan zelfs averechts werken op je bestaande isolatiewaarde.

  2. eric-pvt

    goed impregneren die buitenmuur en droog houden.dan binnen ventileren en het rond 50% houden met hydrostatische ventilatie. voorbeeld: impregneer 20 euro per 25m2 en ventilatie met vochtsensor 18 euro. helaas instaleert nederland ineto/vni andere dingen.(bron prijs toolstation.nl)denk simpel, een natte jas in de winter fietst niet lekker tegen de wind in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.