Kalk, de zonneboiler en de waterontharder

Op het forum van tweakers.net kwam ik onderstaande foto van een kennis tegen.

kalk

Dit is een foto van een naverwarmingselement. Dit element heeft meende ik iets meer dan een jaar in de zonneboiler gezeten. Ik stond even met een mond vol tanden te kijken hoeveel kalk zich had opgehoopt. Eerder schreef ik al over ons toilet. De kleur aan de binnenkant van de bak is precies de kleur van dit kalk. Ik kan me dus wel een voorstelling maken over hoe onze zonneboiler er uit zag van binnen voordat onze waterontharder was geïnstalleerd. Lijkt me een simpele tip: Interesse in een zonneboiler? Overweeg een waterontharder!

 

1 Reactie

 1. Hans de Git

  Navond Martin,

  Je schrijft: “Ik kan me dus wel een voorstelling maken over hoe onze zonneboiler er uit zag van binnen voordat onze waterontharder was geïnstalleerd.”

  Nou, die binnenkant zag er bij ons dus perfect glad uit! Kalk hecht eigenlijk amper aan emaille. En als het tóch gebeurt, valt het er weer af doordat de boiler onder invloed van wamrte wat “werkt”.

  Probleem is denk ik het feit dat het element van bovenstaande foto regelmatig in tempraturen > 90 graden heeft gebivakkeerd. De kalk hecht zich prima aan het metaal van het element en kan zich daar dus perfect ophopen.

  Voor ons voorlopig even geen verwarmingselement meer.

Geen reacties toegestaan.