Liander is weer eens “klantvriendelijk”

Begin deze maand hebben wij een brief gekregen van Liander dat dit onze laatste kans is om gratis in aanmerking te komen voor een digitale energiemeter. Aangezien wij bezig zijn om van het gas af te gaan moeten wij eigenlijk over naar een 3 fasen aansluiting, wij hebben nu een 1x35A enkelfase aansluiting.

Ik heb contact gehad met Liander of een nieuwe slimme meter meteen geschikt is voor 3 fasen of niet. Dit is niet het geval. En Liander wil blijkbaar dit ook niet in 1x doen. Dus willen wij over naar een 3 fasen aansluiting dan moeten wij eerst nu over naar een slimme meter op enkelfase en daarna een aanvraag doen om naar een 3 fasen aansluiting te gaan.

Nu betalen voor het meteen overstappen naar 3 fasen met meter is blijkbaar niet mogelijk. En ik hoor van diverse mensen om mij heen die met hetzelfde zitten.

1 Reactie

 1. H Kok

  Heh? Wat een raar verhaal van Liander. Tenzij de aanvoer tot aan het huis niet voldoende is, kan ik me niets voorstellen bij hun verhaal.
  Medio 2019 zijn we ivm een nieuwe keuken ook overgegaan van 1x35A naar 3x25A. in die overstap zijn heb ik ingestemd met een slimme meter mits deze dom gemaakt is (communicatiemodule op non-actief)
  Omdat wij naar 3×25 overgingen moesten we die kosten wel betalen natuurlijk (een niet geringe 258 euro geloof ik)
  Tijdens die actie is gelijk ook de gasmeter omgezet.

  We hebben in 1 klap dus 3x25A een domme slimme gasmeter en een domme slimme stroommeter.

Geen reacties toegestaan.