Logging problemen continued

Dit weekend heb ik de unpowered USB hub vervangen voor een powered USB hub. Dit lijkt tot nu toe de oplossing. Sinds die tijd heeft de logging geen problemen meer gegeven. Is dit de oplossing?

Verder heb ik de OK4E logging ook weer werkend. Dat had wel aardig wat voeten in de aarde. Met drie verschillende USB to Serial converters heb ik geprobeerd om het werkend te krijgen, geen van allen werkte. Via een omweg heb ik het voor elkaar gekregen om in Virtualbox de oude Sitecom CN-104 werkend te krijgen in Windows XP. En daarin werd de OK4E wel gevonden.

Daarna begon de frustratie. Hetzelfde op mijn servertje werkte niet. Op die machine werd de Sitecom CN-104 niet correct doorgegeven aan de guest machine. Ik heb het via een omweg alsnog werkend gekregen. Via een tip heb ik oude proliferic drivers gevonden die deze kabel zouden moeten ondersteunen. De driver werd alleen standaard niet herkend. De oplossing? Geforceerd deze driver laden voor de kabel. En waarempel! Alles werkt onder Windows 7!

Vanaf vandaag wordt dus ook de Ok4E weer meegenomen in de realtime statistieken!