Meterstanden juli 2008 en meer

Ik ben net 1 dag weer thuis van Campzone. Vandaag meteen maar de meterstanden verwerkt van juli 2008. Ons electriciteitsverbruik is met 226 kWh laag te noemen voor ons doen. Ons gasverbruik, 17 kuub, is ongeveer zoals verwacht. Ook ons waterverbruik, 7,6 kuub, is normaal te noemen. Al met al een normale maand

Laptop
We hebben op dit moment nog een volledige workstation in de woonkamer staan ( Q6600, P5K PRO, 2gb mem, 3 harddisks ). Echter het enige wat we nog met deze bak doen is.. JAJA.. INTERNET en WORD. Een klein beetje schieten met een kanon op een mug. Onze computer verbruikt ongeveer 260 kWh per jaar en dat zou behoorlijk neer beneden moeten kunnen.

Mijn vriendin wil graag wat mobieler zijn met haar computer, in de tuin zitten, op de bank of boven. Met andere woorden.. Een laptop!. Verder heeft een laptop nog een voordeel. Het verbruikt namelijk veel minder stroom, en daarmee gaat ons verbruik dus nog verder naar beneden. We gaan de komende weken kijken naar een geschikte laptop.

Zonneboilers
Ook weer een update over zonneboilers. Ik heb inmiddels de eerste officiele offerte binnen van Beldezon. Het gaat om de installatie van een Remeha Zenta zonneboiler. Inclusief installatie zou dit € 2947,28 moeten kosten.