Mooie foto’s van de bijkeuken en schuur

Ik heb met mijn warmtebeeldcamera ook mooie foto’s genomen van de bijkeuken en de schuur aan de buitenkant. Alle foto’s hebben dezelfde thermische schaal.

Bijkeuken/huis

bijkeuken1

Dit is de aansluiting van de bijkeuken aan het huis. In de linkerplaat zat vroeger het kattenluik, die is nu gelukkig weg. Dit scheelt al een enorme hoeveelheid energie. De piepschuimrand is ook goed te zien. Tussen het piepschuim en de fundering is te zien dat er toch nog steeds warmte ontsnapt. Hier is weinig aan te doen.

Wat ook opvalt op deze foto is dat de linkerplaat aan de buitenkant warmer is dan de rechter plaat. De verklaring is simpel. Ik kon daar niet meer isolatie kwijt aan de binnenkant. Hier zit namelijk een radiator in de weg.

Bijkeuken 2

bijjkeuken2

Dit is de eerder genoemde plaat aan de linkerkant. Je kan nog de contouren halverwege zien waar een steunbalk zit. Opvallend zijn de drie warme plekken linksboven. Ik heb hier geen verklaring voor. Op de originele foto’s is deze afwijking ook al te zien.

Schuur

bijkeuken3

Dit is de overgang van de bijkeuken naar de schuur. Op de foto is exact de muur te zien die tussen de bijkeuken en de schuur zit. Deze straalt relatief veel warmte uit naar buiten ten opzichte van de rest. Opvallend is ook de vlamachtige vorm aan de onderkant. Ook hier is weer te zien dat er via de fundering warmte ontsnapt. Nu niet meer rechtstreeks aan de grond maar via de muur zelf.

Ook het ventilatierooster is zichtbaar als koude plek.