MS1002 hotfill voor de wasmachine

De MS1002 wasmachine hotfill is binnen, en is inmiddels aangesloten. De installatie stelt niet veel voor. Het is simpelweg een kwestie van systematisch te werk gaan en thats it.

Dit werkt echt super! De wasmachine vraagt om water en je ziet op het display van de MS1002 onmiddelijk dat de temperatuur oploopt richting de ingestelde temperatuur. Binnenkort de kWh meter er maar tussen om te kijken hoeveel we nu nog gebruiken voor de wasmachine.

Hierbij wat foto’s

14 Reacties

 1. Niels Thijssen

  Kun je wellicht wat foto’s ervan bij je post plaatsen?
  alvast dank!

 2. admin (Auteur bericht)

  ASTU 😉

 3. Mari

  We hebben eerst navraag gedaan bij Bosch ivm een ms1002, echter antwoord dat we kregen was dat het NIET mogelijk was onze machine op warm water aan te sluiten. Het gaat hier om een Bosch aquastar 1400.
  Dus nu maar andere vormen van besparen gaan bedenken.

 4. walter

  Ik heb een Miele wasmachine zonder hotfill, maar ook een zonneboiler. Kan ik dit warm water van 50-55 graden gebruiken voor de wasmachine, evt met een goedkope douchemengkraan ertussen voor 30-40 graden wassen?

 5. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Er zijn genoeg mensen die er een simpele mengkraan gebruiken en dat al jaren doen. Dus het kan prima

 6. marco

  Ik gebruik dat ding al een tijdje maar heb er nooit een duidelijke beschrijving bij gekregen. In die beschrijving hoop ik te vinden hoe ik hem langer kan laten draaien. Nu stop de Hotfill veel te vroeg. Ik heb de MS1002 en een moderne AEG wasmachine. Ook een korte was wordt na verloop van tijd ook gekort in tijd door de Hotfill. Wie kan mij verder helpen?

 7. Pieter

  Een wasmachine gebruikt soms toch ook koud water? Werkt die hotfill dan ook? Of heeft je wasmachine 2 aansluitingen voor water?

 8. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  De hotfill werkt dan ook prima. Alleen het eerste spoelprogramma met wasmiddel staat de MS1002 aan en gebruikt hij heet water. Daarna schakelt de MS1002 automatisch af en wordt gewoon koud water toegevoerd aan de wasmachine. In mijn geval zijn dat twee spoelbeurten om het wasmiddel eruit te spoele.

  Werkt dus prima.

 9. John van den Dungen

  Ik heb een Miele wasmachine en een zonneboiler. Ik overweeg ook de MS1002 aan te schaffen. Nu hoor ik een normale wasmachine langzaam zijn water verwarmd omdat de verschillende enzymen in waspoeder er voor zorgen dat bij elke temperatuur er andere reinigingsprocessen plaatsvinden. Kortom door meten warm water toe te voegen wordt je was niet mooi schoon.
  Voorziet de MS1002 in deze problematiek (ik kan het niet vinden in de informatie op het internet)?

 10. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Hoi John,

  Wij wassen nu ruim een jaar met de MS1002 en wij merken beide geen enkel verschil met of de was minder schoon is of niet. De MS1002 begint overigens meteen met warm water, en na de eerste spoelbeurt gaat deze over op koud water.

 11. Herman

  Top dat jullie de ervaringen met de relatief nog onbekende HotFill op deze blog zetten. Wij trachten ook de HotFill te verkopen via onze webshop De EnergieToko. Daarnaast nog meer zelf toe te passen energiebesparende technieken. We geven ook energietips aan mensen die nog overwegen met e-besparing aan de gang te gaan. Succes met de aanpassingen.

  mtvrgr
  Herman

 12. Ed van Hees

  Het ziet er wel ingewikkeld uit, maar een hotfill is echt ideaal! Leuk artikel!

  mvg,
  Ed

 13. Annemiek Scharff

  We hebben een Miele bovenlader (15 j.oud) en sinds een jaar durf ik hem te vullen met heet water via douchekop van onze zonneboiler.
  Ik moet wel zorgen dat ik de hoeveelheid water goed gok, anders wordt het teveel afgevoerd.

  De machine hapert bij het centrifugeren (ook knipperend lampje), waardoor het programma wel erg lang duurt, zo’n 2.30 u.. dus dachten we aan een nieuwe wasmachine….en nu een hotfill. Of wachten tot hij echt stopt??
  Wat is de beste keuze??
  Electrolux? Miele?…..?

 14. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Tja, wat is wijsheid? Wij hebben gekeken naar een Miele en een Electrolux. De Miele was 1500 euro, de Electrolux iets van 600.

Geen reacties toegestaan.