Nieuwe server ingericht

Ik heb dit weekend onze nieuwe server ingericht aangezien onze oude server uit begon te vallen. Onze oude server verbruikte tussen de 28 en 32W continu. Hoe doet de nieuwe server het?

De installatie ging niet zonder problemen. Windows update, need I say more? Uiteindelijk Windows 2x opnieuw moeten installeren om alles goed werkend te krijgen. Alle drivers gingen gelukkig zonder problemen.

Loggers

Met het bemeten van de zonnepanelen ging helaas ook wat mis. De OK4E software draait wel onder Windows 7.0 maar loopt binnen een paar minuten vast waardoor zelfs de hele aangesloten USB hub niet meer reageert op nieuwe apparaten. Ook de Soladin 600 software die ik zelf heb geschreven werkt niet goed. De software start wel maar vind de omvormer niet. Daarnaast moest ik een nieuwe USB –> Serial converter kopen want diegene die ik had liggen hebben geen Windows 7 support meer.

Oplossing

Vanmiddag heb ik mijn .NET code herschreven in Java. De eerste versie heb ik op dit moment draaien als testen. Hopen dat die morgen de dag goed door komt. Voor de OK4E heb ik nog geen oplossing. Alhoewel; Er is een oplossing. Namelijk mijn oude Ebox 3350mx gaan hergebruiken! Alleen dat servertje verbruikt ongeveer 5W continu. Dat is 5/1000*24*365=43.8kWh op jaarbasis. En veel meer dan dat wekt het afdakje niet op! Dus dat gaat niet werken helaas. Ik denk dat ik hier maar een Plugwise plug voor ga opofferen.

Verbruik

En wat verbruikt onze server nu? Op dit moment tussen de 10 en 13W gemiddeld. We besparen dus gemiddeld 19W continu. Dat is 0,46kWh per dag of 166kWh besparing op jaarbasis. Onze nieuwe server gaat net geen 100kWh op jaarbasis gebruiken.

2 Reacties

  1. thijs

    Wat zijn de server specs die bij die 13W horen?

  2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

    Lenovo E145 netbook. 2x4GB geheugen, 120GB Samsung EVO 840SSD en een Externe 1TB schijf.

    Idle verbruik op dit moment tussen de 8 en 9W. Full load 16W. gemiddeld verbruik ongeveer 10 a 11W.

Geen reacties toegestaan.