Operatie regenton 2.0

We hebben al jaren een regenton om de planten in de tuin water te kunnen geven in de zomer. Onze oude regenton had alleen als grote nadeel dat deze vast aan de regenpijp gekoppeld moest worden. Het gevolg was alleen dat de klemmen van de regenpijp al meerdere malen hierdoor kapot zijn getrokken.

De nieuwe regenton zit niet vast aan de regenton en heeft ook nog eens een ingebouwd filter. En na een paar dagen blijkt al hoe belangrijk dit simpele filter is.

IMAG0096

Al het water van de regenpijp wordt bovenop de regenton gedumpt. Via het witte filter komt het water in de regenton terecht. Via een overstort gaat het water aan de achterkant ( doorzichtige buis ) de regenpijp weer in.

IMAG0097

Via een simpele bocht komt de regenpijp precies boven de regenton uit. Ik heb de bestaande regenpijp iets verlengd aan de onderkant zodat ik daar nog een extra muurbeugel kon plaatsen. Ook is nog net de overstort te zien.

IMAG0098

Dit is de deksel plus filter. Nu is heel goed te zien hoeveel rotzooi er vanaf het dak komt. Het filter werkt tweeledig. Eerst een opstaande rand waardoor al het zware vuil blijft liggen. Eventueel lichter vuil blijft achter in het witte filter.

Na een regenbui hoef ik alleen de deksel los te halen en deze leeg te gooien om alles mooi schoon te houden.