Plugwise netwerk aangepast

Ik heb daarnet ons Plugwise netwerk aangepast. Ik zette altijd in de nacht de router, glasvezelmodem en de switch uit om zo energie te besparen. Onze server staat echter 24/7 aan en geeft in de nacht ontzettend foutmeldingen en een deel van de software loopt hierdoor ook niet goed.

De combinatie van beide drie apparaten gebruikt 23W continu en met een downtime van 6 uur per nacht was de besparing dus ongeveer 50kWh op jaarbasis. Maar dit gaat dus ten koste van het stroomverbruik van 3 Plugwise pluggen. Het loggen van de drie apparaten is niet interessant, het verbruik is voorspelbaar en vlak. Dus wat dat betreft hebben we die pluggen niet nodig.

Drie plugwise pluggen verbruiken ergens tussen de 0.8W en 1W per stuk, het maximale verbruik van die drie pluggen is dus ongeveer 26kWh op jaarbasis. Met andere woorden; de echte netto besparing voor alle drie de apparaten is 50-26=24kWh op jaarbasis of omgerekend 2kWh per maand. Daar komt nog eens bij dat onze DECT telefoonset voor ons idee eerder leeg is doordat ’s nachts er geen telefoonsignaal is.

Dus is het het nu waard om drie apparaten elke nacht af te schakelen waardoor we problemen krijgen met onze server en waardoor we op onze vaste telefoonlijn onbereikbaar zijn?  Ik vind van niet.

Ik heb intussen alle drie de pluggen verwijderd uit het netwerk en uit Plugwise source gehaald. Van de 18 pluggen die we hebben zijn er op dit moment nog 13 in gebruik.