Project schuurdeur

Onderstaande foto had ik afgelopen winter al gemaakt. Op die foto is duidelijk te zien dat we een behoorlijk warmtelek hebben bij de deur naar de schuur. Zowel aan de kant van het slot als de onderkant komt er enorm veel lucht binnen. Zoveel zelfs dat ik het met mijn hand kan voelen. Of nog beter gezegd; Het waait letterlijk hier langs.

Dit project heb ik de afgelopen maanden steeds voor mij uit geschoven en nu de herfst er toch langzaam aan begint te komen wordt het toch maar eens tijd om dit lek aan te pakken. De kant van het scharnier en de bovenkant van de deur zijn geen probleem. Dat wordt dus de nadruk leggen op de kant van het slot en de onderkant.

Slot

Een kier van 7mm en je kan de goedkope tochtstrip nog zien zitten die dus niet werkt.

Onderkant

Deze is ook 7mm groot met een rubber tochtstrip die geintegreerd zit met de dorpel. Deze kan ik vervangen en een stuk verschuiven vermoed ik.

Oplossing?

Via de bekende Lars Boelen ben ik al wezen kijken naar Solidseal tochtstrips, alleen gaan deze tochtstrips tot een dichting van 6mm. Bijvoorbeeld: https://www.luchtdichtshop.nl/tochtprofielen/renovatie/solidseal-renovatie-41/

Ik moet een 7 a 8mm overbruggen. Kent iemand een kwalitatief goede tochtstrip die deze ruimte kan overbruggen? Of moet ik aan de slag met het slot zodat de deur strakker dicht valt?
 

 

 

3 Reacties

 1. Ferd

  In het commentaar op de pagina van Lars (https://www.parisproofplan.nl/klustips-om-veel-aardgas-te-besparen/) had ik deze al genoemd:
  https://www.sloterop.nl/qlon-tochtstrip-ql3121-15mm-verfbestendig-zelfklevend-zwart-doos-a-7mtr/
  Zelf gebruikt bij de voordeur en werkt supergoed!

  Wel even opletten hoe je ze monteert: Zo dat een overdruk van buiten de tochtstrip dichtdrukt. behalve bij de scharnierkant, daar moeten ze meedraaien met de deur.

  Succes!

 2. mvd

  hier hetzelfde probleem. benieuwd naar welke oplossing u vindt.

 3. Marnix

  dun latje ertussen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.