Quooker?

Onze kraan in de keuken heeft zijn langste tijd gehad. Om eerlijk te zijn hadden we die vorig jaar met de grote verbouwing al moeten vervangen. Dat is er niet van gekomen helaas dus zijn we nu alsnog aan de beurt. De situatie is dat de keukenkraan het verst zit van de CV ketel. Als ik moet gokken dan zit er denk ik ergens tussen de 15 en 20 meter leiding tussen de CV en de kraan. Het duurt dan ook best een tijd voordat het water warm is beneden.

Omdat de vaatwasser ook op de warm water leiding zit laten we de kraan altijd eerst een tijdje lopen totdat die warm is en zetten dan pas de vaatwasser aan. Dat kost dus een vracht water wat eigenlijk zonde is. Daarnaast is ons aanrecht niet heel groot en gebruiken we de waterkoker ook best vaak.

En laat nu toevallig de Quooker reclame de laatste paar weken weer regelmatig te zien zijn op TV. een plus een is twee! In elk geval weer voer om over na te denken.

Besparen

Gaan we besparen? In elk geval een aanzienlijke hoeveelheid water. Maar of het ook gas en elektriciteit gaat schelen? Aan de andere kant krijgen we er wel een heleboel comfort voor terug, en meer ruimte op het aanrecht!

Vragen

Een snelle vragenlijst waar ik antwoorden op moet gaan vinden:

 • Ik vind persoonlijk de kranen van Quooker aan de dure kant. Is het het waard?
 • Welk type, de Fusion of toch twee losse kranen?
 • Combi of Combi+ boiler ( dus alleen de boiler op koud water of toch ook op warm water aan sluiten?
 • Vaatwasser weer terug naar koud water of ook op de boiler aan sluiten?

De Combi+ boiler heeft mijn lichte voorkeur. We vullen 2 keer per jaar het zwembad buiten ( 3800 liter! ) met lauw water, en dat deden we altijd vanuit de keuken. Als we de Combi boiler nemen, deze zit alleen op de koud waterleiding als ik het goed heb, gaat dan niet meer werken. De Combi+ begint met heet water te tappen uit zijn eigen boiler en schakelt daarna over op warm water wat uit de leiding komt. ( En dus bij ons in de zomer uit de zonneboiler ).

 

6 Reacties

 1. Quooker B.V.

  Beste familie Kleinman,

  Wat fijn dat jullie de aanschaf van een Quooker overwegen.
  Wij raden je graag aan om contact op te nemen met onze serviceafdeling, zij kunnen een passend advies uitbrengen voor jullie keukensituatie.
  De serviceafdeling is bereikbaar op 0180-420488, optie 2 voor de service.

  Vriendelijke groet,

  Lianne Ales
  Quooker B.V.

 2. Marnix

  Hoeveel verlies kent die Quooker , meestal zijn dit soort apparaten meer op gemak gemaakt en niet voor de besparing.
  Je kan een gewone keukenboiler ook hot-fillen, hoef je geen speciale boiler voor te kopen.
  Ook kan een gewone boiler makkelijk 80c maken kan je er ook thee mee zetten.

  Wij hebben er al jaren één, precies onder de kraan met tijdschakelaar die één x per dag een half uurtje aangaat. Slechts een enkele keer per jaar zet ik ‘m met de hand aan omdat ik ww extra nodig heb. Het water blijft ook de hele dag heet.

 3. Barry

  onze quooker (een combi) zit aangesloten op de koude kraan, omdat de warmwaterleiding vanaf de ZB/ketel ca. 10 liter water bevat (wat je dus nooit benut)
  verbruik 366kwh p jr (gezin 4 p. altijd iemand thuis)
  per etmaal standby ca. 0.3 kwh

 4. gerald

  Ik vind persoonlijk de kranen van Quooker aan de dure kant. Is het het waard?

  Wij hebben een alternatieve omdat deze onder de kastjes kon, de zgn plintboiler. Helaas moest deze toch ik het kastje en begint hij na 2 jaar slecht te performen. Door metingen zie ik dat hij 6KWh per 7 dagen doet.
  Ikzelf vind de Quooker een aanrader!

  Welk type, de Fusion of toch twee losse kranen? kraan: neem een combikraan, dus alles in 1, je wilt toch ruimte op je aanrecht?

  Combi of Combi+ boiler ( dus alleen de boiler op koud water of toch ook op warm water aan sluiten?, zelf zou ik ervoor kiezen de ww-leiding te houden ivm het zwembad
  Vaatwasser weer terug naar koud water of ook op de boiler aan sluiten?: stop eens met waterverspilling door de ww aansluiting op de vaatwasser. gewoon vullen zoals bedoelt(koud) boiler voegt niets toe.

 5. Ivo

  Een quooker of een Kokend water kraan van een ander merk is eigenlijk niets meer dan een modeverschijnsel, en ze vreten energie! Daar kan je zo twee zonnepanelen voor opofferen! Vandaag waren wij bij een keukenlverancier en die raadde eigenlijk een quooker af, tenzij je die gewoon echt heel graag wilt hebben, en zeker als je zou kiezen voor een inductie kookplaat. Deze hebben eigenlijk allemaal een booster functie, waardoor je razendsnel kokend water hebt.

  Een kokend water kraan is verre van duurzaam 🙂

 6. Bert

  Wij hebben nu 3 jaar een quooker, alleen voor kokend water omdat deze anders teveel ruimte zou in nemen in de keukenkastjes. Deze quooker heeft minder inhoud nodig en zou daarom energiezuiniger kunnen zijn.
  We hebben jaren een heet water koker gehad, maar een quooker neem je echt voor het gemak, het is al met al ideaal.
  Je hebt meteen heet water en kunt hierdoor snel even een kopje thee maken, of groente/ aardappelen sneller opzetten.
  Met een inductie kookplaat duurt het toch langer en heb je weer een pan of ketel om schoon te maken.
  Al met al, mocht onze quooker stuk gaan, dan kopen we hem als het budget het toe laat gewoon weer.
  Helaas kan ik je geen verbruik cijfers geven, dit omdat je moeilijk bij het stopcontact kan komen.

Geen reacties toegestaan.