Regeling ELGA ACE (1)

Gisteren was ik thuis toen de ELGA begon met opwarmen. Meteen dus tijd om alles nauw in de gaten te houden en te kijken hoe de ELGA het doet. Uiteraard was ik ook benieuwd hoe mijn instellingen het doen en of ik nog meer moet aanpassen.

Het viel mij op dat de ELGA enorm hard begon met werken en eigenlijk meteen 2kW aan energie uit het stopcontact pakte. De grafiek van de verwarmingsrun liet dat ook zien.

De ELGA moduleert daarna wel mooi terug naar 500W en dan begint er iets wat lijkt op pendelen, en dat pendelen is niet de bedoeling.

De aanvoer- en retourtemperatuur laten hetzelfde zien.

Aanvoer gaat in eerste instantie richting de 35 graden en daarna begint het pendelen waarbij de maximale temperatuur steeds lager wordt.

Ik werd vandaag gewezen op parameter CP780 in de binnenunit.

Deze parameter lijkt te bepalen wat de strategie van opwarmen is. Standaard is “automatisch”, alleen dus geen idee wat dit betekent. Ik heb deze op Buiten & ruimtegebaseerd gezet.

Vanmiddag kon ik dit meteen testen en zag het opwarmen er zo uit:

De ELGA warmt vele malen rustiger aan en moduleert lekker diep terug. De aanvoertemperatuur loopt veel langzamer op naar de 30 graden waarna 1x de boel pendelt.

Ik moet nu nog uitzoeken of dat komt doordat de binnenunit dit vind of dat de thermostaat de oorzaak is.