Schuur verbouwing dag2

Vanmiddag verder gegaan in de schuur. Eerst de schuur helemaal gestript en daarna begonnen met het opbouwwerk. Eindelijk is de elektrahorror ook weggesloopt. *WAT* een drama.

69x44mm balkjes gebruikt strak op de muur met nieuwe folie erachter waar de folie niet meer goed was. Balkjes met een afstand van exact 500mm van elkaar en daarna EPS ertussen. We hebben het EPS wat we weg hebben gesloopt hergebruikt voor zover mogelijk. Dus nu 2x3cm is te zien op de foto’s

Zie de foto’s.

3 Reacties

 1. Harry

  Hey wat “leuk”, schuur isoleren staat bij mij in september op het programma (nadat ik een asbest plafond eruit heb gesloopt).Ik kijk graag even mee:
  – er zat zeker al folie vanwege de oude isolatie. Welke folie heb je gebruikt voor de nieuwe EPS isolatie?
  – waarom EPS? Heb je Tonzon thermosheets bijv. ook overwogen?
  – hoelang ben je ongeveer bezig geweest met de isolatie? (incl. boren van gaten in de muur voor het vastzetten van die balkjes)
  – heb je een goedkoop adres voor de balkjes en EPS (ipv Gamma?)
  Harry

 2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Hoi Harry,

  Ik heb een dampremmende folie van de Gamma gebruikt. 150cm breed en er zit 25 meter op een rol. Deze folie is versterkt met vezeldraden waardoor het ontzettend makkelijk verwerkt. Ik heb de folie met platkopspijkers op de eerste en laatste balk getimmerd en bij de rest van de balken zit de folie simpelweg geklemd tegen de muur.

  Ik geloof, persoonlijk, niet zozeer in die thermosheets van Tonzon, en de websites die erover schrijven zijn nogal van het type: Wij van WC-eend. Ik heb nog wel overwogen om aerogel isolatie te gebruiken maar dat werd een vrij kostbare aangelegenheid. EPS, 6cm dik, kost geen drol en heeft een Rd-waarde van 1.6. Dit vind ik hoog genoeg voor onze schuur.

  De balken die ik heb gebruikt, 44x69x240, waren in de aanbieding bij de Gamma. Uit mijn hoofd 18 euro voor 4 balken. Totaal heb ik er 22 nodig. Dit zijn de kosten niet. Ik ben nu denk ik in totaal 8 uur bezig met het plaatsen van de balkjes en de folie. Ik moet nog denk ik 1 avond en dan zit alles erin. Het isoleren zelf ( plaatsen van het EPS ) kost nog geen uur denk ik.

  Ik haal zelf alles bij de Gamma, dat is veruit de grootste bouwmarkt hier in de buurt met het meest complete assortiment. De lokale Praxis heeft vaak net niet genoeg van alles. ( 8 balkjes terwijl je er 12 nodig hebt. ) etc.

 3. Harry

  Bedankt!
  Ik snap je “wij van WC-eend”, dat heb ik ook lang gedacht. Kijk dan even op: https://dl.dropbox.com/u/48294057/PDF/artikelen/2012-INTECH-K%26S-juni.pdf

  Maar hoe heb je die balken vastgezet? Geschroefd in de muur (incl. gaten boren, pluggen etc.), of met een hoekijzertje oid aan het plafond vastgezet? Want dat lijkt me nog het meeste werk.

  Harry

Geen reacties toegestaan.