Schuurdak moet worden vervangen

Ons schuurdak op de noordzijde moet helaas weer worden vervangen. In 2011 is door een bedrijf hier in Lelystad ons schuurdak gedaan en ook de beide dakgoten. Vanaf moment 1 had ik al het idee dat het er niet goed op lag. Bij onze dakgoten hebben we dat geweten. Bij een grote bui hadden we een compleet waterballet in huis. Zie ook: http://www.familie-kleinman.nl/energie/lekkerij-in-huis/

Het schuurdak was destijds alleen voorzien van een nieuwe laag bitumen en de trimrand was vervangen. Die trimrand was meteen een rode vlag. Die was namelijk niet hoog genoeg waardoor ik zelf nog een extra aluminiumstrip er tussen moest proppen om het dakbeschot te beschermen.

Fast forward naar 2018.

Ik constateerde laatst, bij de laatste regenbuien, bij het raam dat het er langs lekte, dat zou niet moeten kunnen omdat het dak daar verder zit dan het raam. Het water wat er langs kwam was ook bruin en dat is ook geen goed teken. Bij inspectie zag ik ook dat langs de dakrand er een paddestoel groeide. Dat is ZEKER geen goed teken.

Daarom maar het besluit genomen om het dak volledig te laten vervangen en waar het dakbeschot rot is dit ook maar meteen te laten repareren. Er zit alleen een nadeel aan; De warmtepomp moet worden afgekoppeld aangezien deze door het dak heen gaat.

Ik hoop alleen dat het rotte deel meevalt en dat niet het hele dak vervangen moet gaan worden.

Zodra ze aan de slag gaan zal ik foto’s plaatsen.

3 Reacties

  1. Alexander

    Ik lees graag even mee: wat is de fout? ik herken dit groetendeels van mijn garage met 20 zonnepanelen: hevige bui, bij 1 raam binnen nat.

  2. Marnix

    Dakbedekking word epdm of een witte bedekking ? Ik kies zelf nooit meer voor bitumen.

  3. Rick M

    Mooi schuin dakje laten maken, paar zonnepanelen erop en dan heb je het weer gewonnen 😉

Geen reacties toegestaan.