Sensornetwerk uitgebreid

Dit weekend het sensornetwerk verder uitgebreid en aangepast. De sensor onderaan de WTW zit nu ook vast. Hiervoor moest ik mijn favoriete ruimte weer in, de kruipruimte! En omdat ik toch in de kruipruimte was heb ik meteen een losse sensor opgehangen in de kruipruimte zelf.

Het eerste wat me opvalt is dat de temperatuur in de kruipruimte opvallend hoog is. Zo warm is het de afgelopen dagen niet geweest en toch is de temperatuur in de kruipruimte op dit moment 16.2 graden. Ik ben benieuwd of dit komt door de vloerverwarming of dat het altijd zo warm is in de kruipruimte.

 

8 Reacties

 1. bart windt

  Heb je de vloer geisoleerd anders zou dit wel een veklaring kunnen zijn. Een niet geisoleerde vloer geeft bijna net zoveel warmte naar beneden af als naar boven

 2. bart windt

  Sorry lees net dat de vloer is geisoleerd met 3 cm eps weet je ook of het een broodje ligger vloer is of dat het een houten vloer is. En hoe is de vloerverwarming aangebracht op een isolatie laag of met betonvlecht werk vast gezet.

 3. bart windt

  Sorry lees net dat de vloer is geisoleerd met 3 cm eps weet je ook of het een broodjeligger vloer is of dat het een houten vloer is. En hoe is de vloerverwarming aangebracht op een isolatie laag of met betonvlecht werk vast gezet.

 4. Frans

  Ik heb zelf ook vloerverwarming en ben de laatste tijd bezig geweest om de vloerisolatie uit te breiden..ook ik mij was het aangenaam warm onder de vloer. Origineel zat er 4 cm EPS onder (hier en daar beschadigd en weg). Die laag had ik al hersteld. Toen 7 cm EPS toegevoegd. Nu weer 4 cm erbij. Samen 15 cm EPS, ongeveer een RD waarde van net geen 4. Heb gelezen dat meer dan 5 alleen zin heeft bij vloerverwarming. Dat zal de oorzaak zijn van de warme kruipruimte denk k…

 5. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  De vloer is goed geisoleerd. Overal minimaal 13cm en deels zelfs (achter het huis) 23cm.

  Verder al het opgaande werk van de fundering is binnen en buiten ook geisoleerd met 10cm EPS.

  Kan me dus niet voorstellen dat het door de vloerverwarming warm wordt in de kruipruimte πŸ™‚

 6. Marnix

  Kan het de warmte van de buren zijn ? bij ons zit er ruimte onder de funderingsbalk.

 7. Marnix

  Net gemeten: Bij ons 14.8 C in de kruipruimte.

 8. Johan

  ik volg de temperatuur in de kruipruimte ook al een geruime tijd.

  Bij ons was het afgelopen weken ook nog boven de 16 graden in de kruipruimte, sinds vandaag 15,9. Daalt langzaam vanwege de buitentemperatuur.

  luchtvochtigheid 82%

  drowa chips, tonzon, houten vloer.

Geen reacties toegestaan.