Shame on you HP

Wij hebben al een aantal jaar een HP multifunctional in huis, een HP Color LaserJet MFP M476dw om precies te zijn. Deze machine doet het prima en is ook nog eens energiezuinig, in standby doet de printer 1 a 2W maximaal.

Afgelopen week heb ik mijn kantoor opgeruimd en daarbij ook alle netwerkbedrading aangepast en vernieuwd. De printer is op een nieuwe plek neer gezet waar ik nog geen netwerkkabel had. En aangezien de printer ook via WIFI aangesloten kan worden op het netwerk was dat een makkelijke keuze.

Daar kom ik nu heel erg hard van terug! Wat blijkt nu? De printer verbruikt 4 – 6W meer als hij aangesloten is op het WIFI netwerk dan via het bedrade netwerk!

Bekabeld

Dit doet de printer bij ons als hij aan de kabel hangt. Elke ochtend gaat de printer om 8 uur aan. Start op, en na 5 minuten gaat hij naar 1 a 2W idle verbruik. Qua verbruik echt te verwaarlozen en prima voor een printer te noemen.

Draadloos

Dit doet de printer als hij aan WIFI hangt. Hij start op wederom rond 8 uur en na 5 minuten gaat hij naar 6 a 7W idle.

Ik heb daarom vandaag de printer maar weer bekabeld aangesloten. Echter is alleen bekabeld aansluiten niet voldoende. Via de console moest ik ook WIFI expliciet uit zetten en daarna de printer herstarten.

Situatie nu

En we zijn weer terug naar de originele waarden. Dit scheelt op jaarbasis om en nabij de 40kWh aan elektriciteit.

Shame on you HP en lang leve monitoring en mijn Plugwise pluggen!

 

 

1 Reactie

  1. Floris

    Jaja, de kleine stiekeme sluiopverbruikers. Amerikaans spul verbruikt vaak meer dan je denkt. :et dus op met elektronische spullen uit die hoek. Kijk eens hoeveel kWh een gemiddeld Amerikaans huishouden verbruikt. Verbazingwekkend. Alhoewel: ik heb 2 iPadjes πŸ™‚

Geen reacties toegestaan.