Statistieken over september 2010

Hoppa en weer een maand voorbij, tijd om de afgelopen maand samen te vatten.

Electriciteit

Ons netto verbruik is blijven steken op 48kWh. Daarmee is september, na april, de eerste maand in een lange periode waarin we weer meer elektriciteit verbruiken dan zelf opwekken. Ons totale verbruik in september was 202.5kWh. De zonnepanelen hebben dus ruim 76% voor hun rekening genomen. Overigens. Als de meteropnemer nu zou komen, ons jaarverbruik is tot nu toe 142kWh. πŸ™‚

De zonnepanelen hebben het met 154,5kWh redelijk goed gedaan. De prognose was wat hoger, maar gezien de beroerde laatste twee weken vind ik het knap dat ze nog zoveel hebben opgewekt.

Voor details kijk op onze jSunnyReports site

Gas

Gasverbruik is blijven steken op 9,5m3 aardgas met 142 graaddagen voor het dichtstbijzijnde KNMI station, in ons geval vliegveld Lelystad. Vorig jaar was ons verbruik slechts 5m3 maar toen was het ook beduidend warmer. Al met al vind ik persoonlijk 9,5m3 aardgas geen slecht resultaat.

Onze zonneboiler heeft het redelijk gedaan in deze periode, toch nog een dekking van ruim 83%. De Cv-ketel moest dus wel wat bij warme n maar het viel over het algemeen erg mee. Overigens zal september 2010 nu niet de boeken in gaan als een mooie zonnige maand :).

De WTW unit bevalt prima. Een paar dagen geleden was de zonneboiler zo goed als “leeg”. Na twee douches bleef het water in de boiler zo rond de 33 graden steken in plaats van de gebruikelijke 11 graden. Dat is toch weer mooi meegenomen. Deze warmte gaat nu niet nodeloos verloren maar is weer beschikbaar voor de volgende douche / was / vaatwas.

Water

Zoals gebruikelijk 8m3. Weer terug op het oude niveau. Misschien toch binnenkort de waterbesparende douchekop weer monteren.