Statistieken van maart zijn bekend

De statistieken voor maart zijn alweer verwerkt. Een ding is zeker, maart was een waanzinnige maand voor mensen met een zonneboiler en/of zonnepanelen.

Hierbij onze statistieken.

Electriciteit

Ons verbruik is blijven steken op 53kWh. Dat is voor ons een all-time low!. Dit komt natuurlijk door de zonnepanelen. Deze wekten maar liefst 170,6kWh op. Ons echte verbruik was dus 223kWh. Een ding is zeker aankomende maand worden wij weer neggie. Deze maand verbruikten we nog 41kWh op de nachtteller en 12kWh op de dagteller.

Zonnepanelen

De zonnepanelen op een rij:

 1. Solarmax:  55,7kWh/kWp
 2. Steca500: 47,2kWh/kWp
 3. Gridfit: 13,7kWh/kWp
 4. Soladin: 54,7kWh/kWp
 5. OK4E: 65,1kWh/kWp

Gas

Ons gasverbruik is blijven steken op 137m3 met omgerekend 391 graaddagen. Ons gasverbruik was ten opzichte van 2010 6% hoger en ten opzichte van 2009 44% lager. Het hogere verbruik komt waarschijnlijk door de hogere temperatuur in de woonkamer en omdat maart in de nachten best koud was, de verwarming moet dan hard zijn best doen om het huis weer op temperatuur te krijgen.

Zonneboiler/WTW

Dit was nu typisch een maand dat zonneboiler/CV ondersteuning ideaal zou zijn geweest. Maart was qua weer waanzinnig voor de zonneboiler. Op 8 maart stond de boiler al op 59 graden. En op 23 maart zelfs op 68 graden.

De besparing van de zonneboiler/WTW was deze maand 13,7m3 volgens mijn meetmethode. De dekking was daarmee 76% van ons warm water verbruik. Dit is voor ons een record voor de maand maart!

Water

Het blijft saai.. 9m3 water dit keer. Zo blijven we elke maand tussen de 7 en 9m3 zitten.

1 Reactie

 1. Harmen

  Beste Martin,

  Dat zijn weer mooie statistieken. Weer met veel interesse gelezen. Mijn gasverbruik was de afgelopen maand 70 kuub. Dit kan nog aanzienlijk lager maar dan moet ik de pellet kachel s’nachts ook laten draaien. Dit heb ik dit stook seizoen nog niet gedaan maar dat gaat volgend seizoen wel gebeuren. De 1920 Wp installatie, die helaas niet volledig op het zuiden ligt en maar tot een uur of 3 volle zon heeft, deze heeft de afgelopen maand 80 Kwh opgebracht. Toch niet slecht. Let the sun shine !!! Nou tot de volgende statistieken en een mooie zonnige maand toegewenst.

  Met vriendelijke groet,

  Harmen de Vries
  Assen

Geen reacties toegestaan.