Statusupdate

En meteen een statusupdate.

Twee radiatoren voorzien van radiatorfolie. Op de vliering bijna de gehele nok aan beide zijden dicht gekit. Ik moet nog een extra bus halen, op sommige stukken verdween er aardig wat kit in de, toch best wel, aanwezige naad. Op de makkelijke plekken heb ik de naden tussen de dakplaten dicht gemaakt met flexibele tape.

De eerste vraag is nu of die tape blijft zitten, zo goed vind ik hem namelijk niet plakken. Als die tape blijft zitten ga ik de rest ook doen en anders heb ik nog de optie om alles dicht te kitten.

Ik heb verder nog een bus purschuim en goede tochtstrips meegenomen. Die bus pur ga ik nodig hebben om een gat in mijn isolatie onder de dakpannen te dichten, met dank aan een wespennest wat daar heeft gezeten. Op de warmtebeeldcamera kan ik die plek goed zien waar het dakbeschot kouder is aan de binnenkant.

De tochtstrips zijn in eerste instantie voor de deur van de bijkeuken naar de schuur, die lekt echt enorm.

Bij een buurvrouw verderop heb ik de rest van de radiatorfolie gebruikt. Zij woont nog in een huurhuis en heeft een serieus lek huis. De twee radiatoren in haar woonkamer zijn nu voorzien van radiatorfolie, en de rest van de rol ligt nu bij haar onder een kleed in de woonkamer. En meteen bij haar ook een oude lamp vervangen voor een ledlamp.

Als we bij ons niet meer makkelijk kunnen verduurzamen, dan maar bij een ander. Zeker met de huidige energieprijzen!

1 Reactie

  1. Mr. Stup

    Goed bezig! Fijn dat je ook je buurvrouw hebt kunnen helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.