Thermostaat is stabiel

De thermostaat is sinds zaterdag niet meer vast gelopen. Ik heb de Remeha App sinds die tijd niet meer gebruikt en de thermostaat blijft het gewoon doen.

Ik ben begonnen met een test wat nu het beste is in ons geval. Wel of geen nachtverlaging, ruimteregeling of toch WAR, of kiezen voor WAR + RAR? Ik ga de komende weken dit testen door elke week, een week lang, elk van deze opties te testen zonder dat wij zelf aan de thermostaat gaan zitten.

Deze week de klassieke ruimteregeling met ons eigen klokthermostaatprogramma.

Foto’s van de runs van vandaag.

Temperaturen

Vermogen & COP

 

 

 

6 Reacties

 1. Herman

  Met veel interesse heb ik alle informatie gelezen op deze website. Sinds 18 nov hebben wij thuis ook een Elga Ace 6kw naast de nieuwe Calenta 40c ketel. Alles van remeha en eTwist.

  Ik herken veel aanloop problemen zoals hier beschreven. Gisteren afgestapt van WAR, de Elga kon geen lagere watertemp maken dan 32 grd en slaat dan af (en woonkamer is dan 1 grd warmer dan ingesteld). Nu staat de ruimteregeling ingesteld en wederom kan de Elga niet lager dan 32 grd AT. Lijkt wel of de Elga 6kw niet verder terug kan moduleren dan ongeveer 500watt stroomverbruik. Ik ben benieuwd wat anderen daar van vinden. Ik had bijv. 28 grd aanvoer temp verwacht en 400 watt verbruik, of kan dat niet?

 2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Hoi Herman,

  Hij kan verder terug tot minimaal 390W. Althans dat is wat ik zie in mijn eigen cijfers. Waar op staat je stooklijn ingesteld en met welk voetpunt, dit kan je uitlezen op je eTwist.

 3. Herman

  Hallo Martin,

  Die eTwist. Prachtig hulpmiddel. Onder installateur van alles in te stellen. Stooklijn was bij inbedrijfstelling 20 grd met helling 1,4 en WAR instelling gezet, vervolgens door mij afgelopen dagen in stapjes verlaagd naar 22,5 grd met helling slechts 1,0. Nog steeds te warm en afslaan bij 500 watt. Nu geen WAR maar ruimteafh. ingesteld en weer bij 500 watt afslaan bij ongeveer 32 grd AV temp.

  Afgelopen nacht bij 4,5 grd buiten, woonkamer op 18 grd houden, de gehele nacht op net geen 500 watt constant verbruik gemeten. Tot slot. Mijn tellers laten nu 105 kw verbruik en 497kw opbrengst zien. Best goed volgens mij.

 4. Bertil

  Beste Herman, Ik ben voornemens om dezelfde installatie aan te leggen. Kun je me aangeven door wie je de installatie hebt laten installeren. Op internet vallen de aanbieders over elkaar heen maar heb ik het idee dat er veel beunhazen tussen zitten. Wat is wijsheid hier?

 5. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Ik heb u een mail gestuurd πŸ™‚

 6. Herman

  Hallo Bertil, ik heb gekozen voor een lokale ondernemer en eentje die ook onze voetbal vereniging sponsort. Ik kan je dus niet adviseren.
  Wel vind ik de ELGA ace 6kw een prachtig apparaat. Het lijkt plug and play, maar de monteurs weten er eigenlijk niet veel vanaf, te complex. Leidingen aanleggen, afpersen en in bedrijfstellen gaat prima met die standaard instellingen van Remeha. Daarna adviseer ik je er wel aandacht aan te geven, aan welke instellingen van de Elga het beste bij jouw huis passen.

Geen reacties toegestaan.