Velux zonwering

Velux zonwering aan de buitenzijde. Achteraf misschien wel vergeten laaghangend fruit. Toen ik vorige week met de hitte onderstaande foto nam was het eigenlijk wel duidelijk dat er met zonwering aan de buitenkant nog een hoop te winnen zou zijn.

Vandaag kwam het pakketje binnen met twee buitenzonweringen voor onze grote twee dakramen. Eentje op het oosten die vol schijnt in onze overloop boven en het dakraam in de slaapkamer van onze zoon, bovenstaande foto.

Installatie

Daar kan eigenlijk niet veel mee fout gaan. Je geeft op de Velux website op welk dakraam je hebt ( GGL P04 en GPL P10 in ons geval ) en de website pakt automatisch de juiste vanuit de webshop en met 119,- euro per stuk vind ik de kosten ook nog wel meevallen.

Het dakraam op de overloop was zo klaar. Kwestie van juiste beugel (A) kiezen en de cassette kan zo vast worden geschroefd. Voor de haakjes moest ik het dak op omdat het een vrij groot dakraam betreft. Het dakraam op de slaapkamer van Kevin was wat lastiger. Hier zou ik volgens de documentatie beugel C voor nodig hebben. Met beugel C kreeg ik de cassette niet lekker op zijn plek. Via een tip op Youtube moest ik een stukje isolatie verwijderen, dat hielp helaas ook niet waarbij de gaatjes nooit lekker uit kwamen en ik al op het punt stond om nieuwe gaten te boren.

Dan maar de andere beugels proberen en uiteindelijk bleek ook hier beugel (A) de oplossing te zijn.

Foto’s

 

1 Reactie

  1. PP

    Ik kan ze ook echt aanbevelen. Vorig jaar al 2 geplaatst op 2 grote dakramen op het zuiden en enkele weken terug zelfs op 3 dakramen op het noorden. Het scheelt echt in het weren van warmte. Tip: op de site van Velux bepalen welk product je nodig hebt. Even online zoeken bij Duitse bouwmarkt die ook in NL actief is (weet niet of ik reclame mag maken), daar is hetzelfde product fors voordeliger te vinden is mijn ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.