Verbouwen

Op deze pagina vind u chronologisch alles wat wij in huis hebben gedaan.  We hebben een hoop foto’s gemaakt en online gezet over de dingen die we hebben verbouwd in huis. Zie hiervoor de diverse subpagina’s.

2015

Ook dit jaar (alweer) een hoop gedaan

 • Kozijnen voor vervangen
 • Slaapkamer verbouwing
 • ELGA zonneboiler / CV hybride aanpassing
 • Extra zonnepanelen

2014

De grootste verbouwing tot nu toe. De hele benedenverdieping is aardig radicaal aangepakt. Verder nog wat kleine zaken als tochtstrips nalopen, aanpassen van de tochtstrips bij de voordeur etc.

2013

Dit jaar het omvormerbord en de logging aangepast, alle omvormers kunnen nu apart worden bijgehouden. Daarnaast begonnen met een structurele aanpassing van het computernetwerk in huis.

2012

De laatste twee panelen toegevoegd, de fundering aan de binnen- en buitenkant geisoleerd, de bijkeuken en schuur ingrijpend verbouwd en geisoleerd vanwege een grote lekkage en de zonneboiler kan nu worden gebruikt voor het verwarmen van de woning ( zonneboiler hybride ). En niet te vergeten de waterontharder.

 

2011

Grote aanpassingen dit jaar zijn geweest het isoleren van het dak, en daarom het moeten verwijderen en terugplaatsen van alle zonnepanelen en het toevoegen van twee extra deelsystemen voor nog meer PV opbrengst.

2010

Het jaar dat we onze badkamer hebben verbouwd, een WTW unit hebben geplaatst en onze radiatoren op de 1e verdieping hebben vervangen voor grotere exemplaren.

2009

Naast wat kleine verbouwingen, die hier de moeite niet waard zijn om te melden, hebben we inmiddels een zonneafdakje geplaatst boven onze voordeur en zijn we bezig met het plaatsen van een serieuze zonnepanelen installatie op het dak. Hiervoor moesten we onder andere de meterkast verbouwen.

Verder hebben we in mei ons glas achter laten vervangen voor HR++ glas en hebben we in september onze vloer extra geisoleerd met 10cm piepschuim.

2008

Het jaar dat de bovenverdieping af is gekomen en het jaar van het besparen! Inclusief een Sunsystems zonneboiler.

2007

In 2007 zijn we verder gegaan met onze grote verbouwing op zolder en zijn we een eind gekomen met de verbouwing. Na een periode van een half jaar betrekkelijke rust op zolder. Rondom oktober zijn we weer begonnen met het plaatsen van het plafond voor de vliering en alle electra.

2006

In 2006 is onze nieuwe HR ketel geplaatst ( Remeha Avanta CW4 ) en zijn we begonnen met de grote zolderverbouwing. Met de nieuwe CV ketel zijn we ook onze meterstanden gaan bijhouden.

pre 2006

Hier begint onze grote verbouwing in huis met het plaatsen van een nieuwe schuifpui met HR++ glas en twee nieuwe Radson radiatoren.

4 Reacties

 1. Hielke Zandberg

  Je schrijft op jouw blog dat je de spouw van de woningscheidende muur met de buren hebt nageïsoleerd. Ik zit met hetzelfde probleem dat ik ’s winters merk dat het warmteverlies via de spouw van de woningscheidende muur relatief groot is. Mij is het advies gegeven de ventilatiegaten van deze muur in de kruipruimte dicht te maken voor het verminderen van het warmteverlies.

  Mijn vraag is: hoe je de spouw hebt kunnen naïsoleren?

 2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Ik heb de spouw zelf niet geisoleerd. IK heb een voorzetwand geplaatst ( laten plaatsen ) in de woonkamer. Die voorzetwand is dus geisoleerd en uiteraard zijn alle folies gebruikt. Dus we hoeven die koude betonnen muur niet meer te verwarmen maar verwarmen daarom alleen de houten afwerkwand. Dat gaat veel sneller en is comfortabeler.

 3. Nic.

  Hallo, Misschien is thermoverf(thermoshield) een optie? Wij zitten\zaten met het zelfde probleem met de tussenspouw naar de buren.
  Ik ben begonnen met het verven van mijn 18 jaar oude granol muur met deze verf.
  Het resultaat optisch is fantastisch.Veel mooier als met acrylatex. De structuur blijft bijna hetzelfde.En nu maar hopen dat de verf qua isolatie zijn belofte ook waar maakt!

 4. Carla

  Jullie zijn aardig druk bezig.. wij stellen altijd zo veel mogelijk uit en doen dan alles in één keer. Helaas komt die ene keer er aan aangezien ons huis langzamerhand uit elkaar te vallen. Hebben jullie nog tips, betreft materiaal etc? en schoenen? hebben gekeken op werkschoenen.com maar welke moet je dan bestellen .. lastig lastig zo veel keus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.