2008 zolder

Begin van 2008 hebben we goed de vaart erin gezet. In januari zijn alle muren gestuct ( bedankt Bastiaan! ) en daarna is al het electrawerk definitief aangesloten.

Mijn schoonvader heeft geholpen met het plaatsen van de gipsplaten voor het plafond. Daarna was het afwerken afwerken en nog eens afwerken. ( En dat is niet mijn hobby kan ik je vertellen ).

Mijn vriendin en m’n schoonvader hebben zowel de waskamer als de 3e wc helemaal betegeld en geschilderd. Daarna was de finishing touch voor mij door het voorzien van het plafond van structuurverf. En na bijna 3 jaar verbouwen is de zolder eindelijk af.

Hierbij wat foto’s

2 Reacties

  1. Rob

    mooie blog, chapeau! ben newbie op gebied van zonneboilers e.d. en kom al surfend langs. eerste vraag: waarom gekozen voor leegloopsysteem (moet m.i. afgetapt worden als het vriest, terwijl dan wel de zon schijnt); waarom liggen de zonnepanelen OP de (oude, bemoste) pannen ipv er tussen in? en was het dan niet verstandiger dan eerst nieuwe pannen onder de panelen te leggen. (ik zelf ga ik een oud huis bewonen en zou denken het meteen goed te doen, die pannen zijn op de ingreep de kosten niet)

  2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

    Leegloopsysteem? Ik heb een gesloten systeem op druk. En er zit speciaal propyleen-glycol in de leidingen om te beschermen tegen vrieskou.

    Verder is de montage van dit type collector voor OP de panelen en niet voor ertussen. En waarom ik de dakpannen niet heb vervangen? Goede vraag. :-). Gewoonweg omdat ik daar toen nog geen rekening mee hield. Overigens zijn wel de kapotte dakpannen vervangen voor goede dakpannen. πŸ™‚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.