2009 Meterkast

Voor onze zonnepanelen installatie hebben we een nieuwe groep nodig. We sluiten immers meer dan 600Wp aan op 1 en dezelfde groep.  We wilden eerst alleen een extra groep hiervoor in de bestaande meterkast maar al snel bleek dat daarmee wat problemen waren.  Er mogen maximaal 4 groepen achter een aardlek en voor deze extra groep hadden we ook, je raad het al, een extra aardlek nodig.

Daarna snel maar gekozen voor een compleet nieuwe meterkast met automaatjes,  8 groepen, een beltrafo en twee aardlek schakelaars. En daarbij een extra meterbord met een tussen kWhmeter om de opbrengst van de zonnepanelen te kunnen meten. Dit alles is besteld bij de webshop van Sander Vunderink Projects. Totale kosten voor de onderdelen was 350,56.

Doordat we nu van 5 naar 8 groepen zijn gegaan hebben we ook meteen onze groepenindeling aangepast. De wasdroger zit inmiddels op zijn eigen groep en de verlichting in de woonkamer is ook opgedeeld over twee aardlekschakelaars.

De installatie hebben we niet zelf gedaan, dit is “uitbesteed” aan 1 van onze vaders, die heeft zijn installeurspapieren.

Wat foto’s van de installatie en de oude rotzooi die erin zat .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.