2012, fundering geisoleerd

In 2012 hebben wij onze fundering volledig ingepakt waar dit kon. We hebben 10cm dik EPS ( Rd van 2.6 ) tegen de fundering aan geplaatst, zowel binnen als buiten. De warmteafgifte van de fundering is hiermee met bijna 1kW verlaagd. ( mits mijn berekening klopt ) πŸ™‚

Foto’s van de diverse verbouwdagen.

Buitenkant aan de voorkant:

Onder de vloer, de eerste helft:

Buitenkant achterkant:

Rest van de fundering + folie.

10 Reacties

 1. Carol Vandecasteele

  die folie op de keldergrond: was dit om proper te kunnen werken? Of blijft ie liggen en waarom???

 2. Carol Vandecasteele

  Is die folie op de kelderbodem blijven liggen na de isolatiewerken? En waarom?

 3. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  De folie is NA al het isoleren neergelegd. Deze folie dient ervoor om de bodem af te sluiten zodat de kruipruimte droger blijft. Hierdoor komt er minder condens te hangen aan het plafond van de kruipruimte en het blijft in huis nu droger.

 4. Ferdy

  Beste Martin,

  Complimenten voor de gerealiseerde bezuinigingsmaatregelen!

  Ik denk ook aan isolatie tegen de onderkant van de vloer met piepschuim platen.
  Hoe heb je deze bevestigd?

  En op de grond… Dat is ‘gewoon’ (landbouw) plastic??

  Hartelijke groet

 5. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Ik heb Lijm van Pattex gebruikt speciaal voor piepschuim

 6. Hans de Git

  Hoi Martin,

  Die piepschuimplaten tegen je fundering aan….Die zijn dus 10cm dik, hoe lang en breed? En heb je ze alleen onder je pui geplaatst?

  gr,
  Hans

 7. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Waren platen van 100x100x10, die heb ik door midden gesneden in stukken van 100x50x10 en die zitten dus tegen de fundering aan. Overal waar ik bij kon komen. Dus voorkant hele kant, achterkant helemaal inclusief bijkeuken en deel schuur. En de binnenkant dus helemaal rondom.

 8. martinus

  Martin, waar heb jij die piepschuimplaten gekocht, zijn niet de standaard platen uit de doe het zelf winkels omdat ze een overlap hebben.. en heb je een speciaal soort folie gebruikt op de bodem van je kruipruimte?

 9. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Hoi,

  Het zijn standaard EPS60 platen. De grote platen waren oorspronkelijk 100x100x10 bij Raab Karcher weg. Ik heb ze doormidden moeten zagen om ze door het kruipluik te krijgen. Daarom lijkt er een overlap in te zitten.

  En de folie heb ik via via besteld, is volgens mij standaard folie, wel relatief dik. Kostte nog geen 50 euro voor de hele kruipruimte uit mijn hoofd. Prijs ben ik eerlijk gezegd vergeten.

 10. Marten

  Hey,

  Op sommige foto’s zie ik dat er tussen de fundering en eps buizen zitten. Ben je hier gestopt? of heb je de EPS eroverheen gelegd, zodat de leiding tussen de fundering en eps komt?

  groeten,
  Marten

Geen reacties toegestaan.