Slaapkamer verbouwing

Onze slaapkamer was ook nodig toe aan een spreekwoordelijke upgrade en omdat de kozijnen toch werden vervangen moest er toch een en ander worden afgewerkt aan de binnenkant. Dus maar besloten om dit in een keer mee te nemen. We hadden een aantal wensen.

 • Meer stroompunten, met name aan de kant van het bed
 • Geen verlengsnoeren meer
 • Lichtpunt boven het bed, onafhankelijk te schakelen
 • Fatsoenlijke vensterbank

Stroompunten/verlengsnoeren

Onze slaapkamer had slechts twee stopcontacten. En die zaten ook nog eens aan de andere kant van de kamer. Om dus elektriciteit aan de andere kant te krijgen moesten we verlengsnoeren gebruiken. Mooi is anders. Intussen hebben we aan beide zijden van het bed 4 stopcontacten zitten.Ideaal voor een wekkerradio, lamp en telefoonlader.

Daarnaast hebben we nu meteen naast de deur een dubbele schakelaar en een stopcontact. Dit is een ideale hoogte voor een stopcontact wanneer we bijvoorbeeld willen stofzuigen.

Lichtpunten

Oorspronkelijk hadden we een lichtpunt in de slaapkamer zitten aan de binnenmuur grenzend met de badkamer. Ons huis is een prefab huis en we hebben geen enkel lichtpunt in een plafond zitten. Niet handig wanneer je de was aan het vouwen bent en je in je eigen schaduw staat te werken. In eerste instantie wilden we dit oplossen door twee lichtpunten in dezelfde muur te maken in de voorzetwand. De man die bij ons heeft verbouwd ( totaalingericht.nl ) kwam met het idee om in de andere muur, boven het bed, ook een lichtpunt te maken.

We hebben dus nu drie lichtpunten in de slaapkamer, twee aan de muur grenzend met de badkamer en 1 in het midden van ons bed aan de andere muur.

Vensterbank/isolatie

We hadden al een kleine betonnen vensterbank, de muur zelf, alleen was deze niet waterpas maar liep deze iets af. Daar kon dus niets opgezet worden. In de woonkamer was het jaar ervoor een mooie ombouw geplaatst bij de schuifpui en bij de achtergevel. Als we dit zouden herhalen op onze slaapkamer zouden we meteen een vensterbank hebben. Daarnaast ontstond er ook meteen ruimte om meteen de muren extra te isoleren.

De buitenmuur en de muur grenzend met de buren zijn nu voorzien van extra glaswol (45mm ).

2015-05-15 16.49.04

 

 

2 Reacties

 1. Ivo

  Martin,

  Hoe is die voorzetwand opgebouwd met isolatie? Zit er op de oorspronkelijke muur nog een laag klimaatfolie of een andere dampremmer? Of bestaat er geen condensatiegevaar bij het isoleren van de woning scheidende muren?

 2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Daar zit netjes twee lagen folie tussen. Aan de koude zijde een dampopen folie, aan de warme zijde een dampdichte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.